Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda 6 főtengely felújítás?

Uccso89 kérdése:

Mazda 6 főtengely felújítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mazda6 vásárlása előtt állok. Szeretném kikérni a segítségeteket és a véleményeteket!

Az autó amiről szó van ausztriából származik. 2003as évjáratú 120 active felszereltségű 2000 cm3 diezel. A felszereltsége kiváló. bose hifi, tempomat, nagy navi, állófűtés stb...tehát szinte fullos. A kasztni tökéletes gyöngyház fekete. A gond azzal van hogy turbóhibával hozta egyik barátom egy szervizből. Elvileg 120000km van a kocsiba (2012be volt 93000 könyv szerint). Megvettük a turbó és kiderült nem csak ott van a gond. Megszorult a motor mivel nem kapott olajat a főtengely...meg sorolhatnám. Tehát motorfelújítás 250000ért! A kérdés az hogy szerintetek ez veszélyes dolog? Az autót még nem vettem meg ezért kérdezem! Felköszörüljük a főtengelyt és csere amit cserélni kell ebből adódóan! Lesz ez valaha is tökéletes autó szerintetek? Nekem nagyon tetszik a gép és az ára is nagyon jó. Mindennel , papírokkal, szereléssel együtt lesz 1m ft. Szóval szerintetek megbízzak a szerelőbe hogy ő úgy meg csinálja hogy nem veszem észre mi volt a baja???Eddig a vw passatom volt és hát a szerviz és a szerelők...inkább hagyjuk, ezért gondoltam mazdát! Mit szóltok hozzá? Megéri még így is????

Köszönöm a választ lőre is!

Roland

2014. jún. 24. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Ja, 2000-es dízel évi 9000-es futással. Egy turbó erős használattal is 100-150 ezer környékén adja meg magát, de normál esetben 250-300 ezret is gond nélkül el kéne mennie.

Ennek szerintem jól megvan tekerve az órája, legalább 200 ezret visszapörgettek benne. Vagy az nem gyanús hogy az első 10 évben évi 9 ezret ment, majd az utolsó évben 30 ezret? Ezért nem a km-állást nézzük autó vásárlásakor.

Én nem venném meg, ki tudja milyen meglepetések lesznek még azon az autón...

2014. jún. 24. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Gyanús ez az egész autó úgy ahogy van. Ha nem kapott olajzást a főtengely akkor a vezérműtengely se kapott normálisan és más se. Ennek ellenére egy szakszerű motorgenerál megoldja a problémát és teljesen jó lesz az a motor. De ugyanakkor van egy csomó ilyen Mazda hasonló árban és felszereltségben amibe beülsz és mész vele. Ezekre persze szintén nincs garancia meddig jó :)
2014. jún. 24. 14:26
 3/9 A kérdező kommentje:

A szervízbe azt mondták hogy betegsége hogy valami olaj cső és szivattyú adja meg magát...A turbó kiszívta a motorból az olajat elvileg. turbót kicseréltük és megszorult a főtengely. főtengely generál, dugattyúk meg ami kell..

750000be lesz a kocsi szereléssel, uj alkatrészekkel együtt!

Ebbe a felszereltségbe 1,3 m alatt nem találtam semmit!

2014. jún. 24. 14:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Részemről kérdés lezárva 750000be egyértelmű hogy jó választás.
2014. jún. 24. 15:21
 5/9 A kérdező kommentje:
igen, oké de 70sem éri meg ha tudjuk előre hogy szar lesz:) ezért volt a kérdés....:)
2014. jún. 24. 16:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kötekedni szeretnék de a kérdésben azt írtad, hogy mindennel együtt 1m az egyik válaszodban meg, hogy 750 000... most akkor mennyi?

Személy szerint kiemelném a blokkot az autóból és csinálnék belőle egy dohányzóasztalt majd keresnék egy totálkáros kocsit amiből megvenném a erőforrást.

Egy ilyen ganéra nem szabad költeni! A turbót meghagyhatod későbbi időkre de el is adhatod.

Én megvenném!

2014. jún. 24. 17:28
 7/9 A kérdező kommentje:

papirokkal együtt 1m. anélkül 750e. osztrák. Hát...nem nyugodtam meg:D akkor a főtengely generál alapból halott ügy?:S am porlasztók 98%osak kettőstömegű kiváló stb...

igy is felejtős?:(

2014. jún. 24. 18:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Hááát... nem egyszerű eset.

De én nem költenék egy ilyen blokkra 250et, inkább meg se venném.

Ennyi pénzért talán lehet venni egy használt blokkot és ha abba meghibásodik valami akkor az eredeti motorból átpakolnád. Akárhogy is nézzük olaj nélkül egy motor nagyon rövid időn belül szétkopik. Csak abban az esetben lesz a régi ha mindent kicserélsz, ami felejtős.

2014. jún. 24. 20:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem. Valóban nem egyszerű eset! Mi az amire figyeljek oda ha összerakva, feljavítva megérkezik? Miket kell kicserélni? Főtengely, dugattyú, tömítés, turbó ....?
2014. jún. 25. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!