Létezik olcsó főtengely felújítás golyós csapágyas motoroknál?
Sok motornál előjövő gond(simson, babetta, jawa stb) a csapágymegforgás. Ismerek jó-néhány módszert erre, de ami szakszerű az sajnos drága is :(
Alapnak vegyünk egy olyan főtengelyt, ami amúgy jó állapotú, de az egyik csapágy megforgott és az új csapágy is mozog rajta.
Kis hézag esetén szoktak csapágyragasztót használni. Hogy ez mennyire tartós ne kérdezd.
Másik megoldás lehet még hogy keresel egy picit kisebb belső méretű csapágyat(colos csapágyak között akad) és ahhoz igazítod a főtengelyt/csapágyházat.
De a szakszerű javítás a fémszórás. Ha olcsóbb főtengelyt cserélni akkor nyilván azt kell ha más lehetőség már nincs.
Hát igen a ragasztóról hallottam jót és rosszat is. Valakinek bevált valakinek nem.
Van a pontozás de a tengelyvégeknél a mérőórát nem merném megnézni, és ha mégis meg kell neki forogni pl széthullott golyókosár nem forogna meg hanem a aluházban mozdulna meg.
Nem rossz ötlet a collos méretek de nem tudom hogy ugyanaz az illesztés megmaradna-e pl.2-3 század
Igen, a pontozást kihagytam. De ez gyány kategória. A kb egyenértékű azzal hogy réz hézagolólemezt tesz közé...
Még hallottam olyan megoldást hogy esztergagépen recézővel megnyomják. Aztán szabályozzák. Bár ezt nem főtengelyen csinálták. Nem tudom hogy mennyire bírná az igénybevételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!