Pár óra múlva forgalmi vizsgázom. Jó tanácsok? :-)
Legfőbb tanács: nem vizsgázol, csak autókázol két kedves utassal. Kedvükben akarsz járni, ezért ők mondják meg, merre kocsikázzatok. Semmi parázás!
Másik: nagyon mutasd, mennyire figyelsz a biztonságra! Ez nem tötyörgést jelent, mert az sem jó. De lássa a biztos, tisztában vagy az elsőbbségadással, zebránál lassítasz. Jobbkezes utcánál is mutatod, hogy elsőbbséget kell adnod. Akkor is lassíts, nézz be rendesen, ha nem kellene, mert mondjuk egy üres telek van a sarkon, s látni, hogy senki nem jön.
Egy íven megfordulás: nem nagyon tudtam követni a leírásodat. Ma nem tudom, mi a szokás, de amikor vizsgáztam, akkor nem útkereszteződésben fordultunk meg.
Első lépés a jobb index, lassítás, megállás az út mellett volt. Majd bal index, nézek előre, tükörbe, bal holttérbe, majd megfordulás. Végig balra indexelve.
A parkolás mindig kézifék behúzásával teljes. A vizsgabiztosok nem szoktak nagyon beleszólni a vizsga menetébe, de az oktató sem. Ha nem beszélgetnek, akkor csak a vizsgalapra húzogat. Ha a vizsgázóhoz szól, az rendszerint a vizsga végét jelenti.
arra nagyon figyelj hogy az indexet mindíg használd amikor szükséges, akkoris újra ki kell raknod ha kanyarodás közben a kormány miatt visszaugrott de még nem fejezted be a kanyarodást.
egyik haveromat még a parkolóban meghúzták, épp hogy elkezdődött a vizsga, ment 20 métert és már meghúzták mert nem indexelt kanyarodásnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!