Melegen nehezen akarja forgatni az önindító. Mi lehet a baja? Többi lent.
Renault clió 1.9d-ről van szó.Mikor meleg motort leállítom és 15-20 percen belül indítani akarom nehezen forgatja az önindító a motort,pont mintha le lenne merülve az aksi,de egy-két holtponton átfordítás után be is röffen egyből.
Hidegen nem csak melegen,ha várok hogy visszahüljön pöccre indul.
Mi lehet a gond?
"Ha 2-3 próbálkozásra is csak ennyit csinál akkor be kell rakni 5.-be és előre hátra picit behintáztatni a kocsit és utána működi.
Ez is összefügg vele? " Igen.A fogaskoszorúnak és vagy bendixnek a fogazata "le van nyalódva" ezen a ponton.gy nem tudnak egymásba csúszni.Ha leveszed az önindítót láthatod is.Ha nem vészes akkor reszelővel lehet rajta igazítani.
Hát eddig minden fasza.
Összes testelés,pozitív jó.Biztos ami biztos azért megcsiszolta takarítottam mindent.
Akksi jó,generátor alapjáraton 13,9-el tölt emeltfordulatom 14,2-vel.
Még az indítómotor levétele maradt hátra,de leszakadt az ég,még egy kis jég is van benne.
Hát a szardízelben már majdnem 300 000 Km van és nem eszi az olajat,nem füstöl,húz mint állat és 120Km/h-nál 5l-t eszik.
Bocs,hogy nem írtam!Elfelejtkeztem róla.
A probléma meglepően egyszerű volt,csak az aksit cseréltem és megoldódott.Azóta megy minden mint az álom.
Állítólag van valami elektronika ami gyengélkedő aksinál gátolja az indítózást(motorvédelem),de a második indítást már engedélyezi.Ezért kattogott csak,de mivel ez már egy 1997-es autó,nem minden elektronika muzsikál tökéletesen. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!