Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 2004-2007-ig melyik Audi...

A 2004-2007-ig melyik Audi A6-ost lenne érdemes megvenni? (Kéziváltóval)

Figyelt kérdés
Nézegettem de nem bírtam döntést hozni... 3.2 V6 FSI 2.4 V6 ettől tartok hogy nem megy "annyira" ahogy szeretném. Valamint a 3.0 TDI-t de ezekről hallottam hideget meleget. nem a fogyasztás érdekel azzal tisztában vagyok tudom hogy nem kevés de nem ez az elsődleges szempont. nem akarok háborút kirobbantani a fanok között csak segítséget kérnék. esetleg tapasztalatok? előre is kösz!! valamint néztem egy A4 2.0T FSI Quattro-t esetleg?

2014. jún. 14. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Mondanám hogy vényóc, de az nincs kézi váltóval. Azért az a 3.2-es nem olyan gyenge ám, biztos nagyobbat lép mint a 2.0TFSI, csak legfeljebb nagyobb fordulatszámmal kell vele közlekedni.
2014. jún. 14. 18:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Nos mindenképpen megéri, mert most van abban a korban, hogy tizedéért megveheted annak az árnak, amit valaki újonnan kiperkált érte anno, és most is megvan még a presztizse. Nekem is 2006-os 3.0 TDI van.

Azt megértem, hogy benzinest szeretnél, én is csak azért vettem dizelt, mert sokat megyek. De ne vedd kéziváltóval szerintem, én is azzal akartam, végül automata lett, és azóta nem is kell több manuális, sokkal jobb egy 200+ lovas autóba az automata. A 2.4-es sem okozna szerintem csalódást, de azért a 3.2-től jóval alul marad. A 2.0 TFSI is egy nagyon jó alternativa, de azért csak jobb egy A6. Szóval én a 3.2-őt ajánlom, de amúgy a 3.0 TDI-től sem kell félni, semmi baj nincs vele.

2014. jún. 14. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:

3.2 FSI 255 ló. Ha ez nem megy úgy, ahogy szeretnéd, akkor hogy jön a képbe a 170 lovas 2.0TFSI?

A 3.0TDI az teljesítményben a "középút" lenne, viszont a fogyasztása azért jócskán elmarad 3.2-től. Ezek elég jó motorok lettek, de egy öregebb példány már belépett abba futás intervallumba, ahol jön "költeni kell rá" című rész.

Ez fogós kérdés, én a 3.0TDIk között keresgélnék magamnak valamit.

2014. jún. 14. 21:43
 4/6 A kérdező kommentje:
félreértettük egymást.a 2.4-től félek hogy nem hozná azt amit szeretnék az a4-et meg csak megpillantottam és megtetszett.
2014. jún. 15. 10:10
 5/6 A kérdező kommentje:
na amugy pont ettől tartok hogy most jön az az időszaka hogy keményen költeni kell rá és ezekbe ha bele kell nyulni nem aprópénz. azért kérdezgetek mert amit én hallottam azok az álláspontok a benzines mellett szóltak nekem dízelem volt egy idősebb kiadás de meg voltam vele elégedve. de állítólag a benzines fele annyira "beteges" mint a dízel. én nem értek az autókhoz beleülök megyek és ennyi ezért is érdeklődök nehogy elhamarkodottan döntsek. a váltóról meg annyi csak hogy a kézi nem megbízhatóbb?
2014. jún. 15. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez leginkább annak a függvénye, hogy mennyit mész és hol. Ha sokat gurulsz, akkor jobban megéri ismét egy dízelbe belevágni, a fogyasztás különbség kompenzálni fogja a szervizköltséget.

Amíg működik, addig mindkét váltó jó. Egy kuplung és kettős tömegű lendkerék csere kb ugyanannyiba kerül, mint egy automata felújítás.. :D

A 2.4-es meg én néztem el,azt simán 24 szelepre gondoltam, nem vettem észre, hogy az egy másik motor lett volna. :D

2014. jún. 15. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!