Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy a benzin-dízel kérdés csak km futástól függ?

Figyelt kérdés

Nagyon keveset autózom, évi 5000Km, ennek ellenére kizárólag dízel autót veszek. Persze jönnek a vélemények, hogy "hát hülye vagy, mert a dízel csak ennyi meg annyi km alatt éri meg", stb. stb.

Arra senki nem gondol, hogy valakinek az tetszik és kész?

Én konkrétan azért veszek dízelt, mert utálom a benzinest. Pont. Nem azt számolgatom, hogy mennyi km alatt hozza be az árát, mert én dízel akarok és kész.

Ez pont olyan, mint ha valakinek azt mondanád, hogy ne vegyek BMW-t, mert nem éri meg. De hát ha neki az tetszik, és van is neki miből?

2014. jún. 11. 22:21
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Minden manapság minden dízel az, így turbó dízel. Az átlag ember számára elérhető benzines meg szívó. Ha meg fiatalabb, és nem szívó...akkor szinte ugyanannyi hibalehetőség van benne, mint a dízelben.
2014. jún. 12. 23:48
 22/24 anonim ***** válasza:

Miért nyújt a 100 lovas dízel nagyobb élményt mint a 100 lovas benzines?

két teljesen azonos autó, pl. régi ford focus

1.8 tdci 115Le/250Nm 0-100: 10,8s

1.8 benzin 115Le/160Nm 0-100: 10,3s

Nincs lényeges különbség, de azért egy kicsivel a benzines jobban megy, tehát nem értem miért nagyobb élmény a dízel...

Talán még a nyomatékhullámra tudok gondolni, hogy neked azaz élmény, mikor hátba vág 2000-nél a kraft. Nekem mondjuk az nagyobb élmény mikor visszaváltok, és 4000-nél vág hátba sokkal erősebben...

2014. jún. 12. 23:55
 23/24 anonim ***** válasza:
mert összhasonlítja a szívó benzint a turbódízellel. azért....
2014. jún. 13. 00:15
 24/24 A kérdező kommentje:
Hát próbáld ki a kettőt egymás után, és rájössz.
2014. jún. 13. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!