Miért hiszik azt sokan, hogy a benzin-dízel kérdés csak km futástól függ?
Nagyon keveset autózom, évi 5000Km, ennek ellenére kizárólag dízel autót veszek. Persze jönnek a vélemények, hogy "hát hülye vagy, mert a dízel csak ennyi meg annyi km alatt éri meg", stb. stb.
Arra senki nem gondol, hogy valakinek az tetszik és kész?
Én konkrétan azért veszek dízelt, mert utálom a benzinest. Pont. Nem azt számolgatom, hogy mennyi km alatt hozza be az árát, mert én dízel akarok és kész.
Ez pont olyan, mint ha valakinek azt mondanád, hogy ne vegyek BMW-t, mert nem éri meg. De hát ha neki az tetszik, és van is neki miből?
Miért nyújt a 100 lovas dízel nagyobb élményt mint a 100 lovas benzines?
két teljesen azonos autó, pl. régi ford focus
1.8 tdci 115Le/250Nm 0-100: 10,8s
1.8 benzin 115Le/160Nm 0-100: 10,3s
Nincs lényeges különbség, de azért egy kicsivel a benzines jobban megy, tehát nem értem miért nagyobb élmény a dízel...
Talán még a nyomatékhullámra tudok gondolni, hogy neked azaz élmény, mikor hátba vág 2000-nél a kraft. Nekem mondjuk az nagyobb élmény mikor visszaváltok, és 4000-nél vág hátba sokkal erősebben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!