Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy a benzin-dízel kérdés csak km futástól függ?

Figyelt kérdés

Nagyon keveset autózom, évi 5000Km, ennek ellenére kizárólag dízel autót veszek. Persze jönnek a vélemények, hogy "hát hülye vagy, mert a dízel csak ennyi meg annyi km alatt éri meg", stb. stb.

Arra senki nem gondol, hogy valakinek az tetszik és kész?

Én konkrétan azért veszek dízelt, mert utálom a benzinest. Pont. Nem azt számolgatom, hogy mennyi km alatt hozza be az árát, mert én dízel akarok és kész.

Ez pont olyan, mint ha valakinek azt mondanád, hogy ne vegyek BMW-t, mert nem éri meg. De hát ha neki az tetszik, és van is neki miből?

2014. jún. 11. 22:21
1 2 3
 11/24 gergoap ***** válasza:

A kérdésre válaszolva nálad pont a kilóméter futás a probléma. Ne csodálkozz, ha sokat jársz majd szervízbe vele, tönkremegy a motorod rövid távokon. Szóval én szóltam! ;-)

A mai világban pedig nem lehet úgy élni a legtöbb esetben, hogy azt vesszük, ami tetszik! Ésszerűen kell vásárolni!

Manapság minden a pénzről szól. Nekem sosem tetszettek a dieselek a hangjuk miatt, de ha sokat járnék, vagy ha nagy autóm lenne, akkor természetesen az diesel lenne.

2014. jún. 12. 00:41
 12/24 anonim ***** válasza:
# 8 Nekem ugyanaz a 2.4-es motor van csak benzinesben, klímával eljárom 8,5 literrel.
2014. jún. 12. 00:43
 13/24 anonim ***** válasza:

# 8/12

hát persze. 7 literrel gyűri az aszfaltot a rómeó tádé...

2014. jún. 12. 02:19
 14/24 anonim ***** válasza:

7 liter miért hihetetlen egy 2.4-es dízeltől?

[link]

2014. jún. 12. 10:34
 15/24 anonim ***** válasza:

Most hiába linkeled ide a sprintmonitort, 7 literrel akkor se oroszlánoskodik.

Nem beszélve az 5 hengeres hangjáról, hiába dízel nagy fordulaton előjön belőle az oroszlán.

2014. jún. 12. 10:43
 16/24 anonim ***** válasza:
Azt a 7 litert én többségében inkább 7,7-8,7-nek látom...
2014. jún. 12. 11:55
 17/24 anonim ***** válasza:
@spricc YouTube a barátod, nyugodtan rákereshetsz egy 156-os 2.4-es hangjára. Pillanatnyi fogyasztás nyilván 10 liter volt, de egy hónapban összesen 7 literre jött ki a fogyasztás. Amúgy szerintem még ha a havi futás lett volna 9 liter még az is jobb, mint egy benzines. De mint mondtam nem dízel partizán vagyok, csak tudom, hogy miért jók. Pláne a JTD motorok.
2014. jún. 12. 18:51
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekünk egy 2000ccm-es, 143Le-s dízel egyterünk van (Mazda 5), de nagyon megvagyok vele elégedve. Szépen húz, 110-et kellemes 2000-es fordulattal elmegy úgy, h nem érzékeled annyinak a tempót, átlagfogyasztás 6,7L, ja és az utca végére már meleg a motor :)
2014. jún. 12. 19:41
 19/24 A kérdező kommentje:

Kedves gergoap! Én értem, hogy te szóltál, de 20 éve kizárólag dízel van az egész családban, és sosem kellett rá olyan költeni, amit benzinesre nem kéne.

Ja és élmény: egy 100 lóerős átlag ember számára elérhető közepes méretű dízel nyújt élményt, míg egy 100 lőerős átlag ember számára elérhető ugyanekkora kategóriájú benzines nem. Ennyi a véleményem.

2014. jún. 12. 21:44
 20/24 anonim ***** válasza:

egy 100 lóerős átlag ember számára elérhető közepes méretű dízel nyújt élményt, míg egy 100 lőerős átlag ember számára elérhető ugyanekkora kategóriájú benzines nem.

ezzel azért nem értenék egyet. hacsak nem turbó dízel.....

2014. jún. 12. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!