Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet látni egy robogón, hogy...

Lehet látni egy robogón, hogy mennyit futott kb?

Figyelt kérdés

Most akarok robogót venni, a tulaj szerint 7000km van benne. Az óra is ennyit mutat, de azt könnyű tekergetni gondolom.

Kicsit kevésnek érzem a 7000km-ert egy 15 éves robogóban. Nem lehet ezt valahogyan ellenőrizni? Vagy nézzem azt, hogy ha rendesen működik, akkor okés?

2014. jún. 9. 13:10
 1/5 anonim válasza:
Neki kell feküdni..., féktárcsáknak van e pereme, körmöddel végighúzod a féktárcsa felületét (ott ahol kopik) elöl hátul... általában ha normál körülmények között volt használva, még az is lehet gyári guminak kellene rajta lennie(7000km az nem sok), megnézed azt a típust milyen gumival adták ki, persze ez nem cáfolja a kilométert ha nem a gyári gumi van rajta, de mégis ha az van rajta, nagy valószínűséggel, valós a kilométer. első teleszkópon egy papírzsepivel, megtörlöd, megnézed szimeringes e ( engedi e az olajat ). Attól függ 2T vagy 4T, ha 4T megnézed eszi e az olajat, nívó pálca ki, ha alsó nívónál van valószínű evett már belőle, sok kis apróságok ezek de le tudsz szűrni sokmindent belőle, milyen robogó amúgy ?
2014. jún. 9. 15:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy Yamaha Neos 2t-ről lenne szó.
2014. jún. 9. 16:53
 3/5 anonim válasza:
Nah hát akkor amiket írtam, féktárcsa kopott e, ha 7000 km van benne, akkor, nem szabad peremesnek lennie, illetve a első lengéscsillapítónak sem szabad olajosnak lennie, ha netán olajos vagy a féktárcsa kopott akkor vissza van pörgetve az órája... mindenképpen kérdezz rá, milyen 2T olajat használt, ezeknek ez a lelkük, ha rossz minőségűt rakott bele, az nem jó, kopva lehet a henger, nagy melegbe, nem kapott megfelelő kenést stb. stb... menj vele pár kört, próbáld ki, nézd meg ráz e a kormány, ha menet közben elengeded. sok sikert ! :)
2014. jún. 9. 17:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsot.

Még annyit, hogy olajból mik számítanak jónak? Elég kezdő vagyok a témában.

2014. jún. 9. 17:21
 5/5 anonim válasza:
Olajon nem szabad spórolni, növeled vele a motor élettartamát, én vagy Castrol 2t power 1 racing-et vagy Motul Scooter Expert 2T motorolaj-at raknék bele, de természetesen nem ez a kettő olaj létezik, csak én ilyen párti vagyok, viszont ezeknek 3000 ft körül mozog az ára..
2014. jún. 9. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!