125-ös etz-n van e pár apró trükk amivel lehet növelni a teljesítményt egy kicsivel?
Tehát olyan teljesítmény növelést nem akarok ami jelentősen rövidíti az élettartamot, és nem végsebességre akarom növelni a tudását, hanem a gyorsulásra, a henger nemrég lett megfúrva mert el volt kopva, most olyan 140 ccm körül lehet, első fogaskerék le van cserélve 15 fogasról 13-asra, így 90 a vége.
a karburátorban 105-ös fúvóka való, 115-ös van benne, ekkora volt benne mikor megvettem, csak mikor megvettem akkor még alapméretes volt a henger, most meg lett fúrva, de ugyanakkora van benne, kisebbet nem gondolok beletenni, mert nem fullad gázadásnál. Olvastam hogy hengerfúrásnál nem kell bántani a fúvókát, de ekkora volt benne.
mivel tudom növelni egy kicsit a teljesítményt?
Bármit módosítasz a teljesítmény érdekében, az valamit valahol jobban fog terhelni. A nagyobb terhelés pedig rövidebb élettartamot jelent.
Ha tartósságra mégy, akkor ne tuningolj, ha meg tuningolsz, ne legyen szempont a tartósság. A kettő a téma két pólusa, ütik egymást.
Egyetlen egy lehetőséged van: könnyíteni a motoron. Olyan alkatrészeket amelyek vasból vannak, de nem szükséges hogy vasból legyenek, azokat kicserélheted műanyagra (pl. kerekek, sárvédők, ilyesmik). Ettől jobb lesz a gyorsulása, némileg talán nagyobb a végsebessége, anélkül hogy jobban terhelné az aktív alkatrészeket. Ellenben az ilyen változtatások a motor stabilitásának rovására mehetnek, ha nem vagy profi a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!