Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újrakezdjem a B kategóriás...

Újrakezdjem a B kategóriás jogsi megszerzését?

Figyelt kérdés
Kb. 7 éve elkezdtem a B kategóriás jogsi megszerzését. Kreszből elsőre átmentem, mert szorgalmasan tanultam, viszont egyszer buktam műszakiból, vagy hogyishívjákból (ami a kresz után van), aztán másodikra átmentem. Aztán eljutottam a forgalmi vizsgáig, ott is megbuktam egyszer, és úgy kiborultam, egész nap bőgtem, hogy utána asszem ki is futottam az időből, és feladtam az egészet. Vagyis nem lett jogsim. Pedig már ott voltam a cél előtt. De annyira ügyetlennek éreztem magam vezetésből, szerintem nem sok gyakorlati érzékem van hozzá, és ez annyira a mai napig is fáj nekem, hogy nem sikerült letennem a jogsit, pedig annyi nőt látok vezetni, és sokszor eszembe jut, hogy ha ők le tudták tenni, akkor én miért nem? Mondjuk nem vagyok már túl fiatal, most 37 vagyok, amikor elkezdtem és majdnem sikerült megszereznem, 30 voltam. Annyira bánt ez az egész, igazi lúzernek érzem magam.
2014. jún. 5. 10:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt csak te tudhatod.:)

Ha úgy érzed, hogy most menne, akkor csináld meg. Csak hasznodra válhat, ha van jogosítványod.:)

Én 26 éves vagyok és nő:) és most fogom remélhetőleg majd kezdeni. Megmondom őszintén, hogy tudom a pedálelosztásokat, tudok vezetni, egyenesen menni, kanyarodni, sebességet váltani, de tolatni, parkolni, azt nem. És úgy érzem, hogy elég nehezen is fog majd menni. De úgy vagyok vele, hogy a jogsi bármikor jól jöhet, így odafigyelek, bízom magamban és lehet hogy nem fog elsőre sikerülni 1-2 vizsga, de majd meglesz.

De ha úgy érzed, hogy tényleg nincs érzéked a vezetéshez, nem fog menni, akkor hagyd. De azt gondolom, hogy ha eljutottál városi vizsgára, akkor biztos nem véletlenül jutottál el oda, tehát ment a vezetés, csak egyszer megbuktál és ez téged annyira padlóra tett, hogy inkább nem próbálkoztál. Pedig másnak se sikerül sok minden elsőre. Az egyik rokonom harmadszorra ment át kreszből, másodszorra tanpályán (akkor még kellett ott is vizsgázni) és másodszorra ment át városin. De nem adta fel, évek óta már vezet és balesetmentesen.

Szóval szerintem bátorság, fog az menni.:)

2014. jún. 5. 10:26
 2/2 Golan Trevize ***** válasza:

Nincs mindenkinek érzéke a vezetéshez. Ezen semmi szégyellnivaló nincs.

Én a helyedben megpróbálnám újból, de ha úgy érzem, hogy még most sem megy, akkor viszont nem erőltetném.

Esetleg keress valakit, aki segít neked felkészülni.

2014. jún. 5. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!