Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Etz 125 vagy aprilia rs 50...

Etz 125 vagy aprilia rs 50 megy jobban?

Figyelt kérdés
2014. jún. 4. 20:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

nem lenézem az apriliát, meg hogy melyik a jobb. hanem melyik gyorsul jobban, az a kérdés.

az etz az most kapott teljes generált 47.000km-nél.

egy apriliára rá kell költeni 47 ezer km alatt a vételárát minimum vagy még többet is.

haveromén 14-es lánckerék van, és így még pont kibír forogni 6.-ban de azt mondta, hogy 15-össel valószínűleg már nem bírna kiforogni 6.-ban ennyit.

gyárilag az aprilia rs 50 az 3.7 lóerő nem 10-12LE linkeljek gyári adatokat ha nem tudod?

itt van: [link]

ez a legújabb legerősebb...

4.3 NM nyomaték 6 ezernél.

3.7 LE 6500-nál.

108kg. 12-es karburátor... Pffff még egy simsonnak is jobb adatai vannak, csak a simson az nincs kihegyezve, meg nem pörög 14 ezret. de viszont egy simson elmegy életed végéig a 40-es tempójában és generálra sem kell túl sokat szentelned, az apriliát meg maximum 10 ezer km után generálozhatod. ne mond azt, hogy a simson egy szar, az aprilia meg versenymotor, meg mind a kettő 50-es segédmotorkerékpár. egyik sem versenymotor, csak olyan kialakítású az aprlia.

hegymenetben 100-al meg is szorulna de rohadt gyorsan, a másik meg hogy az milyen hegymenet lehet ahol te kanyarban 100-al tudsz vele menni? egyenes úton is sok neki a 100, nem hogy kanyarban felfelé, amúgy meg egy rendes hegyi motorozásnál nem igen van olyan kanyar ahol 100-al lehet döntögetni...

az órája 120-nál meg nem 5-10 km/h-t csal, hanem 20 km/h-nyit. mikor 100-at ír akkor meg örülhetsz ha eléri a 90-et.

ja és ha úgy használod hogy 120-at ír a az órája, tehát mész egy 100-as tempóval, akkor elég hamar elpakolhatod a motorodat, meg főleg hogy 80-as. majd bemér egy rendőr 40km/h helyett 90-100 km/h-vel, és akkor utánad mén, hiába mondod hogy nincs rajta rendszám nem küld csekket. utánad mén, leállít téged, el is veszi a jogsidat, motorodat elküldi kpm-re vagy akárhova, ott kivizsgálják hány ccm-es , rájönnek hogy 80-as, lehet hogy a motort az életedbe nem kapod majd vissza, és még úgy meg is büntetnek, hogy évekig motorra sem lesz kedved ránézni!

Etz meg nem versenymotor kialakítású, de elmegy életed végéig a 90-es tempóban, és ha végsebességén mész vele akkor sincs semmi, mert papír szerint 105 a végsebessége, a tafipax meg 105-108-tól küldi a csekket... szóval azzal teljesen nyugodtan lehet motorozni.

2014. jún. 14. 11:32
 12/15 A kérdező kommentje:

ja és az etz nem fog olyan hamar megszorulni meg tönkremenni a 105-ös tempó tartása alatt mint egy aprilia 120-as tempó alatt. az etz 95-100-nál még teljesen stabil, nem szitál, nem rázza meg magát, az aprilia meg 100-nál kicsint meghúzod a kormányt azt le is dob.

aztán haverom elmondása szerint az utazója 60 körül van ami kényelmes neki, és hosszabb távon tudja teljesíteni megszorulás nélkül.

azt mondta hogy 6.-ban 40-nél még nincs meg a fordulata, de 60-bál megvan a fordulat

2014. jún. 14. 11:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja mert az MZ-ben van 200 kiló... jóhogy stabil
2014. jún. 14. 11:55
 14/15 anonim ***** válasza:
hány éves vagy egyébként ? olyan idióta hülyeségeket beszélsz hogy az hihetetlen :D egy am6os blokkrol beszélünk, miért állitod be ilyennek ? szinte minden 50es gépben ez a motor van, endurokban, yamaha tzr, aprilia rsben is, supermotokban stb, és egy nagyon jól bevált motor, mentél te már iylennel ? korodra kiváncsi lennék.. biztos nem vagy rtöbb 16nál
2014. jún. 14. 14:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Etz 100 kg. Es sokkal stabilabb es kenyelmesebb is.

Egy ilyen apriliaval max 20-30 km-t tudsz elmenni egyhuzamban es beszarsz mert ugy kell rajta hasalni mint állat.

Mentem is haveroméval. Nem voltam meglepodve, kb azt a teljesitmenyt tudja mint amit elvártam tőle. Simson es etz kozott volt a teljesitmenye ugy ereztem, de a kerdest azert tettem fel mert en csak 5_6 ezerig huzattam ki es akkor még alig ment.

2014. jún. 14. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!