Egy Simson megvételénél mire kell mindenképp odafigyelni?
1. válaszoló: ezt indokolnád? Sokat olvastam a témában, és nem sikerült rájönnöm, mi előnye van az 51-esnek az 50-eshez képest.
2. válaszoló: azért a sulival már rég végeztem, számolni tudok. :)
A motorra gondoltam, hogy azon mit kell átnézni/megnézni.
Az 50-es egy kicsit lustább, ami részben annak köszönhető hogy csak 3 sebességes blokkal létezik, míg az 51-es négyessel is. Ez végsebsségre nem jelent semmi különbséget de a 4 sebességes valamelyest jobban gyorsul, illetve nem kell annyira pörgetni ugyanahhoz a gyorsuláshoz. Ebben hátrányt szenved azért is az 50-es mert rövidebb a lökete, mint az 51-é, tehát kisebb fordulatszámnál élénkebb az 51.
Egyébként nagyon kis különbségek ezek, ha nem egymás után motorozol a 2-vel akkor nem is nagyon van jelentősége.
Még annyi lehet hogy az 50-es csak megszakítós gyújtással készült csak, abból is kétféle létezik. Kezdetben olyan a gyújtótekercs az alaplapon volt rajta, onnan jött ki a nagyfesz. kábel is. Ez azért nem olyan jó megoldás, mert a nagyfeszültségű rész ki van téve a blokk melegének és ez zárlatot okozhat a tekercsben. Ezt le is váltotta a gyár idővel külső trafós konfigurációra, úgyhogy ez már megbízhatóbb. Ennél csak az 51-esekek némelyikében megtalálható elektronikus (tirisztoros) gyújtás megbízhatóbb és pluszban teljesen karbantartásmentes.
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy első motorom lenne, sose ültem még motoron, és a legnagyobb gondom jelenleg az, hogy ha megveszem, hogyan hozom haza. Emiatt ugye próbaútra se tudok elmenni vele, max meghallgatni a hangját. Egyik rokonom jön velem, kocsikhoz nagyon ért, de kipróbálni ő se tudja. Sajnos mást sem tudok megkérni, hogy próbálja ki, az ismerősök közül senki se motorozik.
A tulaj egyébként felajánlotta, hogy ha megtekintés után megfelel a motor, lehozza ő lábon. Szerintetek ez jó megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!