Nemrég lett meg a jogsim, és nagy álmom hogy vegyek egy Toyota Celicát. Nem a legújabbat, hanem olyan 91-93-as évjáratút. A kérdésem az lenne, hogy nem hülyeség-e városba ilyen sportautót venni? Mennyit fogyaszt?
Illetve ami most kicsit elbizonytalanított, hogy azt olvastam elég kicsi a látótér, és kicsit nehézkes vele beparkolni a hátsó ablak miatt. Írták még azt is, hogy a hátsó üléseknél alacsony a "tető".
A te szavaiddal élek: igen, nagy hülyeség egy ilyen autó városba kezdőnek. Szinte minden 20 éven túli autónak megvan már a maga rigolyája a sok használat miatt, ezekkel kezdőként nehéz lesz megbarátkozni, ha egyáltalán meg lehet. A Celica formája sem kezdő autósok kedvence, mert nehéz átlátni a karosszériát ezáltal gyötrelmes lesz a parkolás, sőt hovatovább mások autójában is könnyebben kárt tehetsz.
2014. jún. 2. 09:59
2/12 Hegedus Csaba válasza:
A 91-93-as évjáratú Celicak nem annyira drágák, és nincs is bennük olyan nagy motor (ha jól tudom 1.8 körül mozog), tehát nem mondhatni, hogy olyan drága lenne a fenntartás vagy olyan irgalmatlanul sokat fogyasztana, persze azért nem egy Suzuki fogyasztása van. Arra kell ezesetben viszont figyelni, hogy a Celica mégiscsak sportkocsi, tehát az előző tulaj nem valószínű, hogy kesztyűs kézzel bánt vele, és azért ezek már 20 év felett vannak, tehát készülj fel arra, hogy gyakran landolhat szerelőnél (és drágák lehetnek a pótalkatrészek). Emellett a Balcsira sem biztos, hogy ezzel mennék. De ha nagyon szeretnéd, és van is hozzá kellő anyagi háttered, akkor ez egy megvalósítható álom :)
2014. jún. 2. 10:00
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Leginkább a vezetés része érdekel a dolognak.
Viszont az utóbbi napokban azon agyaltam, hogy lehet érlelem még a dolgok és kezdetnek veszek egy Honda Civiket, valami "bitangabb" motorral. :D
2014. jún. 2. 10:02
4/12 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, a parkolás valóban nem lehet egy "leányálom" vele..
2014. jún. 2. 10:03
5/12 Beviz Elek válasza:
De, nagy hülyeség. Nem éri meg és egy pénztemetö lesz, talán átkozni fogod azt a napot amikor megvetted.
De: 18 éves vagy, gondolom nincs gyerek, szülökkel élsz, stb. Pont ilyenkor tudod az ilyen vágyaidat megvalósítani.
Én inkább megbánom hogy megvettem egy adott autót mint megbánjam hogy nem vettem és milyen lett volna ha...
2014. jún. 2. 10:18
6/12 A kérdező kommentje:
Hát ja, lehet offolom ezt a projektet. :)
2014. jún. 2. 10:20
7/12 anonim válasza:
A Civic az minden tekintetben jobb választás, viszont az ő esetében is van egy "DE", az hogy a "bitangabb" motorosok már megjárták a boyracereket, ha mond ez a dolog neked valamit.
2014. jún. 2. 10:23
8/12 A kérdező kommentje:
Természetesen mindenképp valami "családi" tuning mentes gépet szeretnék.
2014. jún. 2. 10:29
9/12 anonim válasza:
Én mint egy 91-es celica tulaj mondom, hogy első kocsinak megéri(nekem is első).az alacsony tető lehet zavaró. a magam 185 centijével még van kb 5-10 cm a tetőig.tapasztalatból mondom ,hogy ha sokat jársz bnőkkel/barátokkal (max4), akkor az 1,6-ost fel kell pörgetni az emelkedőn ;)(2.0-ról nem tudok mit mondani) A vételár rendkívül jó (kb400e). fogyasztás pedig háát...ha tudsz zsebpénzt spórolni akkor kijöhetsz belőle, ha nem olyan "nehéz a lábad" akkor 9-es fogyasztással kb ki is jössz városban,de átlagban ink 10-11. viszont országúton jó (Tatabánya-Keszthely távon kb 100-al olyan 6-6,5-et evett) Az alkatrész viszont tényleg ritka...utángyártott meg ilyen hasonlók rengeteg(90e egy motorháztető), de ha esetleg baleset történne, akkor is a bontásra szánt celica-k közül bőven lehet választani, mert ők se nagyon tudják eladni ugye a kis darabszám miatt(am lehet nincs kevés de nekem mióta megvan (2év) 6-ot ha láttam ebből a generációból) a tolatást felejtsd el...nincs fele probléma :D...meg majd hozzászoksz a tükrökhöz is,amivel azért könnyebb :D
2014. jún. 16. 21:53
10/12 A kérdező kommentje:
Jajj nagyon szépen köszönöm a választ! :D
Igazából van itt a városban egy Toyota kereskedés, ahol áll kint egy Celica, ami bár nem eladó, de nagyon szemezgetek vele. Elég dögös kis kocsi. Bár a 9 literes fogyasztás kicsit fájdalmasan hangzik... :D
Egyébként akkor a tolatás nem para? Nem kicsi a hátsó ablak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!