Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A2-es kategóriájú jogosítványh...

A2-es kategóriájú jogosítványhoz szeretnék motort venni.36 kw-os a motor, és 0,22 a kw/kg arány. Szerintetek így megbüntetnének?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy motort. 35 kw az A2-es határa ugye, és 0,2 a kw/kg arány. Ez a motor pont egy hajszállal van felette. Szerintetek megbüntetnének érte vagy ennyit elnéznének? Ha esetlegesen mennék a motorral és megbüntetnének mennyi lenne a büntetés?

2014. jún. 1. 22:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Büntetnek, mert 35 kW a maximum amit vezethetsz.

Adott kategóriára nincs jogsid, helyszínen 35 ezer, meg az esetleges eltiltás.

2014. jún. 1. 22:37
 2/2 anonim ***** válasza:
20%
Ha rendőr lennék, akkor nem büntetnék miatta, mivel tudom, hogy az 1 KW különbséget földi halandóészre nem veszi. Továbbá, ha valaki egy 35KW-os motort el tud vezetni, akkor egy 36KW-osat is, és fordítva. + , nem kötnék bele abba, aki 1KW-al erősebb motort vezet, mint tehetné, mivel nagyonnagy igazságtalanság lenne, abból adódóan, hogy rengetegen vezetnek 25/35KW-os papírokkal akár 600-as 80KW-os sportmotorokat is. Ők nagyobb bűnösök, hisz csak papíron vannak rendben, amúgy meg nagyon nem. Mért kötnék bele abba az 1 KW-ba? Úgy hiszem, megérteném, hogy neki az a motor tetszett, és sajnos egyel többet tud a kelleténél, de bízott benne, hogy nem fog ki szőrszálhasogató rendőrt, és azt az 1KW-ot elnézik. De mivel nem vagyok rendőr, én nem foglak igazoltatni az utakon. Viszont szerintem van pár olyan rendőr, aki tökéletes, és minden előírást pontosan betart, mindig, ezért úgy érzi, hogy jogosan büntet meg az égbekiáltó bűnödért, és kötelességének érzi, hogy "megmentse az életed" azzal, hogy rákényszerít a törvény betartására egy eltiltással és egy vaskos pénzbírsággal, csak hogy megmutassa, hogy ő a törvény. Röviden a válasz: Attól függ, kire akadsz. (én is erősebb motort használok A2-esjogsival, de papírilag rendben van, ami húdenagyon fontos ebben az "elpapíriasodott" világban, szóval nem kötnek bele. És igen, részben magam ellen beszéltem, én is azért használok erősebb motort, mert az tetszett, és éppen akadt "25KW-os", Nem érzem magam bűnösnek azért, mert olyan motort vezetek elég tapasztalattal, ami tetszik!)
2014. jún. 2. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!