Van egy 50ccm motorom, kaptam hozzá a neten egy műszaki könyvet. Meg van adva a keverék erány 25:1 25rész benzinhez 1 rész olaj, hogyan értsem ezt?
Sajnos nem vagyok tisztába vele.
Vagy egyáltalán akkor úgy jönne ki, hogy 1l benzi-hez 25ml olaj?
Előre is köszönöm:)
25 rész benzin, 1 rész olaj, így értsd.
De valami KGST gyártású régiség, hogy ilyen keverési arányú üzemanyag kell bele? Már akkoriban is 1:40, 1:50 keverékkel motoroztam kölyökkoromban.
25liter benzinbe 1l olaj
10literbe 4deci
5literbe 2deci
2,5literbe 1deci
1literbe 40ml
Viszont az 25-ös keverék elég vastag, milyen gép?
Én maradnék annál, amit a gyári gépkönyv ír - persze jobb tudni, hogy biztosan annyi-e a gyári adat. A KGST-s gépek közül tudtommal csak a Pannoniák és a Csepelek mentek ilyennel, a keletnémet gépek kevesebb olajjal beérték, de talán még a szovjet kismotorok is.
Ha elég régi gép, akkor a modern olajokkal talán kicsit lehet higítani. A Pannoniáknak pl. 1:25 keverék kell, de én Repsol olajjal vígan járok vele olyan 1:30-1:33 közötti keverékkel.
http://www.youtube.com/watch?v=69n-kkD4nQs
Ilyen lenne a motor, román gyártású, kb 30+ év körüliek.
Sok hasznos válasz jött, mindenkinek ment a like :), még ennyi érdekelne, hogy milyen keverő olajakat ajánlotok?
Aha, a Simson ami mégse Simson. :D
Olajból leginkább a Repsolt, de bármilyen jó minőségű szintetikus olajat használhatsz. Inkább azt mondanám mit kerülj el,az olcsó ásványi olajokat, mert azok kormolnak mint az atom, és kenőképességben sincsenek ott mint egy szintetikus.
Szintetikus olajjal -szerintem- meg lehetne próbálni az 1:30as keveréket is, bár a román technológiát ismerve... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!