Mekkora kenőpénz szükséges?
sziasztok.
Most lesz a vizsgám 20.-án B kategóriából, és hallottam, hogy csak a pénzért buktatnak meg szinte mindenkit elsőre.
Volt olyan, hogy az oktató sem értette mi a baj, de a vizsgabiztos elhúzta.
Mekkora összeget érdemes adni? És hogy?
Diszkréten borítékban? vagy hogy?
Mégegyszer, mert kimaradt egy szó.
Mikor én 89-ben vizsgáztam 10000-20000-ig mentek a tarifák. Legjobb ha nem a vizsgabiztosnak adod a pénzt, hanem az oktatónak,vele beszéld meg, ő tudja a mostani árakat. Akkor ez így ment, az oktató adta oda a vizsgabiztosnak a pénzt, így kerülték ki a direktbe megvesztegetést. Sajnos kenőpénz, vagy összeköttetés nélkül már abban az időben sem lehetett semmit elintézni, ez máig nem változott.
Több ismerősöm mondta, akik sokat vezetnek minden felé, hogy ők cigány tanulóvezetőt sosem láttak, de cigány sofőr mégis sok van. Erre két magyarázat lehet:
1. Az országnak csak egy településén tanulóvezetősködhetnek.
2. Kenőpénzért szerzik a jogsit.
A 2. eset a valószínűbb.
Azért elég szánalmas, hogy valaki már úgy indul neki az élet megpróbáltatásainak, hogy biztos benne, hogy saját tudásából nem fog sikerülni a dolog...
De ha annyira fizetni akarsz megadom a bankszámlaszámom és oda nyugodtan lehet utalni! Minél több nulla van az egyes után annál biztosabb, hogy sikeres lesz a vizsgád!
#13!
szerintem a tezsvírek meg nem pazarolják a pénzt jogsira, vesztegetésre....
csak simán jogsi nélkül közlekednek...
"Mikor én 89-ben vizsgáztam 10000-20000-ig mentek a tarifák. "
Érdekes, amikor én '86-ban csináltam a jogsit, 5400 Ft volt a teljes A-B kategória tanfolyammal vizsgákkal együtt!
'89-ben még 3000 Ft körül voltak akezdő fizetések. Biztos, hogy jól emlékszel?
Kérdező, neked meg az oktatóval kellene ezt megbeszélni, ha már vesztegetésbe akarsz bonyolódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!