A pollenszűrő mikor vaj jó irányba?
A probléma az ,hogy vettem a suzukiba egy kompatibilis ARMAFILT gyártmányú pollenszűrőt.Az eredetin korrekten,érthetően ott van cikkszám és egy nyíl,sőt oda is van írva"UP"
A kérdésesen ott van a cikkszám ,de a nyíl nem a számok talpától felfelé,hanem lefelé mutat,tehát ha szemből nézem cikkszámot akkor lefelé mutató nyilat látok.
Most akkor merre van ennek szűrőnek a teteje?
Kaptam én olyan választ a forgalmazó nagykertől,hogy nyíl irányának meg kell egyezni a levegőáramlás irányával.
Ez viszont biztos nem jó válasz,mert a suzukiban felülről szíja a levegőt.
a nyílnak a befújt levegő irányával kell megegyeznie
másképp:a kocsi utastere felé mutasson amerre a levegő áramlik
de egy armafiltnél mindegy ,mert kínai a cucc
bob68-nak.
Köszönöm a választ,ugyanezt válaszolta a gyártó,forgalmazó cég is,ami nekem logikátlannak tűnt.
Mint írtam a kérdésben,kivettem a gyárilag beépített szűrőt egyébként 2 éves autóból,az összeszerelő szalag óta nem nyúlt hozzá senki.
Ezen a nyíl felfelé mutat, "UP" fel irány rá van írva,és a szűrő teteje falevelekkel,szeméttel volt tele,tehát a levegő csak felülről jöhetett.Tehát a gyárilag beépítettnél a nyíl éppen a levegő áramlással szemben mutat.
A következő válaszolónak is köszönöm.Evvel a válasszal,mármint mindegy hogy van betéve ,lényeg,hogy a "levegő szétnyissa a szűrő lapjait". az a probléma,hogy a szűrő leporello szerűen van hajtogatva,tehát akár alsó,akár a felső felét vizsgáljuk,mindkét oldalon harmonika szerkezetet látunk,ergo: a levegő ugyanazt műveli vele erőhatás szempontból.
Aztán ,hogy a szűrő anyag metszetében hogy helyezkednek a pórusok,nyilván ezért nem mindegy hol van fent és hol van lent.
Továbbra sem tudom hogy legyen a fent?
Megint köszönöm,hogy időt szakítasz ,de bizony én szeretem a részleteket,és a pontosságot.
Legalább a gyártó vagy a szervíz könyv mondaná azt:figyuzzatok, én rányomtattam erre a kütyüre egy nyilat,és a suzuki márka még azt is ráírja merre van a "fent" ,de ne is törődjetek a sok utalással,rakjátok be ahogy éppen tetszik!
Tulajdonképpen én ezért fordultam ehhez az oldalhoz.
Itt van egy kép a szűrő cikkszáma és a nyílról.
Pontosan ez a problémám a nyíl ott van ,de "UP" az nincs ,mint egy jól nevelt suzuki márkán.Mert a képen létható nyílból nem nem következik at hogy fent ,legfeljebb ,ha a cikkszámot nézem ,akkor éppen lefelé mutat a nyíl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!