Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Renault Thalia 1.5 DCi-nek...

Evele123 kérdése:

A Renault Thalia 1.5 DCi-nek tényleg ekkora lenne az értékvesztése?

Figyelt kérdés

2004-es évjáratú (2005-ben lett forgalomba helyezve), 65LE. Most 172 ezer kilométeren áll az óra. Klíma és elektromos annak benne. Mi nem törtük meg, egy karosszériás véleménye szerint meghúzta az előző tulaja a bal oldalát. 2013 márciusában vettem egy kereskedésben (kezdő jogsis voltam/vagyok) 700 ezer forintért. Többnyire rövid távon (Budapesten belül) használom a feleségemmel együtt. Használat során több hiba is előjött, ezeket megjavíttattuk. Pl. Teljes fékrendszer csere 90e forint, generátor csere felújítottra 65e, Teljes üzemanyag-befecskendező rendszer cseréje (DCi-betegség) 270e, teljes vezérlés+ékszíj csere 80e.

Tervbe vettük, hogy lecseréljük egy benzinesre. Egy budapesti kereskedő látatlanba 400 ezer és 450 ezer forint közötti összeget mondott volna érte (mert sok benne a km és sok rajta a javítás, ehhh???), amit nyilván nem tartottam korrektnek. Az asszony miatt cseréltük le az előző benzines autót erre az olajkályhára, azóta mind a ketten megbántuk a teknősbékába való átülést...

Normális, hogy ennyire aprópénzért vennék át tőlünk ezt a kocsit? Ameddig tudom/tudjuk, használjuk, már nem akarom eladni...

Köszi a válaszokat!

2014. máj. 29. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
kereskedő hahaha,hirdesd meg te úgy többet kapsz érte 550-650eft és kereskedőtől (700eft) vásárolni sem túl jó döntés,de a francia olasz kocsik bizony nem egy értéktartó valamik
2014. máj. 29. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
senki nem fogja megvenni 500 ezer felett, legmegbízhatatlanabb autó, bár túlzás lenne annak nevezni ezt a műanyag vackot
2014. máj. 29. 11:03
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Neppernek nem fogod tudni piaci áron eladni, annyi az előnye hogy azonnal meg tudsz szabadulni az autótól, igaz nyomott áron. Sajnos a dci Thaliának nincs jó híre, ez erősen befolyásolja az árát a piacon. Szerintem ha rendbe van téve az autó akkor tartsátok meg. Ha most vesztek egy másik autót, akkor helyből ugrik legalább 60 ezer csak az átírási procedúrára és azon ki tudja hogy mikor cseréltek vezérlést, milyen állapotban van a fék, vagy bármi egyéb dolga az autónak.
2014. máj. 29. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Számomra sokkal bizalomgerjesztőbb az, ha valaki elmondja, hogy mi lett rajta csináltatva és mikor, mert legalább az már elmond valamit az előéletéről.

Az nekem mindig gyanús, hogy egy 7-10 éves autón még semmit nem kellett csináltatni. Mert vagy kellett, csak letagadja vagy tényleg nem kellett, de akkor meg majd tutira az új tulajdonosnak kell majd.

Csodajárgányok nincsenek, előbb-utóbb mindegyik elromlik egyszer.

Örülj, hogy most van egy 10 éves autód és amiket lecseréltél benne, azokra már nem lesz gondod a következő 10 évben.

Ellenben, ha vettél volna egy japán "csodaautót", ami "köztudottan" sosem romlik, annál majd később jönnek elő a gondok csak többszörös alkatrész áron.

2014. máj. 29. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Az egyik netes használtautó oldalon 400 és 940 ezer között hirdetik az ilyen évjáratú, klímás Thália-kat.

Válahol a kettő között van a reális ára az autódnak, ha jó minőségű akkor a felső határ felé, ha rosszabb akkor lefelé.

Gondolom a 400-as olyan, aminek minden baja van és szabadulni akarnak tőle a legdrágább meg jó állapotú és türelmes a hirdetője. :)

2014. máj. 29. 13:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát igen, az autó nem a legjobb befektetés. Csak lefelé megy az ára attól kezdve, hogy átvetted az új autó kulcsait.

A Thalia új korában is az egyik legolcsóbb új autó volt. Biztos lehetett hozzá rendelni mindenféle plusz extrákat, de a legtöbb általában elég fapados is. Plusz még ott van az előítélet a francia autókkal.

Ha ez vigasztal nekem is egy 2005-ös dízel Opelom van. Annak idején majdnem 8 millió volt az ára, mert minden extra meg lett hozzá rendelve ami csak volt hozzá. Most meg 1,5M-nál többért ezt sem tudnám eladni, pedig kívül-belül, műszakilag is majdnemhogy makulátlan.

Kiszállni most ebből az autóból a legrosszabb üzlet lenne. Végre mire mindent kicseréltél rajta amit kellett, minden rendbe van rakva rajta, most eladnád áron alul? Én nem tenném.

2014. máj. 29. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!