Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ilyen motornak kb mennyi...

Egy ilyen motornak kb mennyi a végsebessége?

Figyelt kérdés

[link]

Mégis csak egy 50-es motor van benne. A menetdinamikája olyan mint egy robogónak? Mindennapi utcai használatra alkalmas? Mennyivel jobb/kevésbé jobb, praktikusabb mint egy klasszikus robogó?

És ugye jól tudom, hogy erre is csak egy biztosítás kell, meg kell tankolni és lehet vele menni B-s jogsival?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. máj. 26. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha jó állapotban van, akkor felmegy 90 fölé. A menet dinamikája teljesen más, mint egy robogónak ugyan is ezen te kapcsolod a sebességeket. Praktikusabbnak nem mondható, mint a robogó, viszont a manuális váltás miatt élvezetesebb (legalábbis annak aki motorozni szeret, nem pedig robogózni). Adásvételi kell és egy biztosítás, ami egy évre kb 5ezer (kor függő), plusz legalább B vagy AM jogsi. Viszont az általad linkelt évjárat nem ér 210ezret, inkább olyan nagyon max 150 körül.
2014. máj. 26. 15:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszod, ment a zöld kéz!

Autót már 14 éve vezetek, B-s jogosítványom van. Motorom még soha nem volt, de most gondoltam rá, hogy milyen jó lenne nyaranta egy robogó, vagy egy ilyen kis motor a városban futkosni, munkába járni, esetleg a város körül rövid távokra kirándulni.

Eddig csak robogókat néztem, de most akadtam rá az ilyenekre, mint amit linkeltem. Amiket írtál róla, nekem egy ilyen tökéletes lenne. Nem kimondottam ezt a példányt akarom megvenni, csak példának linkeltem.

Köszönöm még egyszer. :)

2014. máj. 26. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Váltós 50ccm motorok, amiket még ajánlok:

Endurok: Yamaha DT50, Aprilia RX50, Rieju RR50, Derbi Senda, Keeway X-ray és TX50.

Gyorsaságik: Yamaha TZR50, Aprilia RS50 (ilyet linkeltél), Honda NSR/NS1/NSF, Cagiva Prima, Derbi GPR 50, Rieju RS1/RS2.

2014. máj. 26. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Keeway TX-em volt, azt nem ajánlom! Az X-Rayt sem, mert ugyanaz. Széthullik, és sok alkatrész gyárilag silányan van megoldva (mondjuk a láncvezetö). Az se természetes, hogy 5000km után kiesik a csavar, ami a fékkart tartja -_- Ha viszont kölcsönözhetném mondjuk 1-2 napra, szivesen megtenném, mert élvezet vele menni :) de hosszútávra kínait ne, idöröl idöre érezteti veled az igénytelen minöséget. A többiben egyetértek az elözõ válaszolóval :) Még annyi, hogy talán a Riejut is békénhagynám, annak ellenére, hogy nem kínai, hanem spanyol. Valamiért annyira nincs elterjedve felénk, Aprilia, Honda, Yamaha, Derbi nevü motorokat válogatnék :) És tényleg nem praktikusabbak egy robogónál, de jobb velük menni, szebb a hangjuk (bár ez relatív), motornak néznek ki, és így intenek a motorosok ;) Én a robogósoknak is szoktam, de sokan nem, ezért gyakran ök sem intenek vissza...
2014. máj. 26. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!