Ford Focus 1.8tddi-nél mi okozhatja a zörgést, csörgést? (ékszíj görgők vagy kuplung vagy más)
Ha kis fordulaton járok vele zörög folyamatosan, meg ha váltok sebességet akkor is amig csúsztatom a kuplungot. Álló helyzetben is más a hangja kinyomott és felengedett kuplunggal.
A másik gond, h szerintem az ékszíj is zörög, mert onnan is jön csörgés ami ha bekapcsolom a klímát elmúlik, vagyis alig hallani.
Mi okozhatja szerintetek ezt? Mit érdemes kicseréltetni? Esetleg ismertek -e profi szerelőt aki meg tudná állapítani a hibát és nem csak cserélget mindent mint a márkaszervizbe? Bár ott még csak idáig se jutnak el hanem azt mondják, ez ilyen. De tudom, hogy nem mert új korában csöndes volt, meg másoké se ilyen.
Dízeleknél a kuplungszerkezet szokott "megnyúlni" a nagyobb nyomaték miatt, a kuplungtárcsában a rugók, tartóik, agyrész, stb. Sokat erre mondják hogy biztos a nyelestengelycsapágy...
nem az.
A klímának meg lehet az ékszíjtárcsának a csapágya döglődik, ezért ha rákapcsolod, elhallgat.
köszi :)
És ezek drágák?
Az alkatrészek nem vészesek, a szerelés lehet drága.
Én már kuplungozást nem csinálok, mert nehéz, meg fárasztó, a komám kb 8 ezret szokott érte elkérni a szerelésért.
Szerelője válogatja, lehetnek érdekes árak sajnos.
Az nem vész, Kuplungszett ahogy néztem olyan 30 körül van, az ékszíj pár ezer lehet, az ékszíjtárcsa csapágy nemtudom mennyi lehet, de szerinted kijön egy 100-asból az egész?
Annyit nekem megérne simán, h zörgésmentes legyen a kocsi.
Persze előtte kérnék egy felmérést, hogy valóban ezek zörögnek -e.
igen, ezt meghallgatni kellene mindenképp.
De sokfajta utángyártott cucc is van, ha olyat raknak bele megint, ott leszel, ahol a part szakad.
De a vezetésen is múlik, ha nagyon kínozva hajtják az autót, főleg dízelnél, mintha benzines lenne, akkor kezd megint zörögni a kuplung.
100-ból bőven ki kellene jönnie.
Merrefele laksz?
Budapesten, csak kevés időm van sajna..
Gondoltam már h beadom márkaszervízbe, csak félek, h ott nem nagyon lelkiismeretesek a szerelők és nem lesz jó vége.
Van egy komám Budapesttől nem olyan messze, ő biztos megcsinálja Neked olcsón. Csak most elég rendesen tele van melóval, ma voltam nála.
Ha érdekel, keress meg privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!