Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme így egy második...

Van értelme így egy második autónak?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy nagy, családi autónk van. Kb 2 naponta egyedül használom kisebb-rövidebb utakra a városban, amihez egyrészt elég kényelmetlen (nehézkes a szűk utcákban a manőverezés és a parkolás egy ekkora autóval), másrészt pedig nagyon sokat fogyaszt (kb. 10 liter). Felmerült, hogy vennénk egy kisebb autót, amit használhatnánk a városba járkáláshoz. A gond csak az, hogy akkor a másik autó kihasználatlan lenne. Pár hetente mennének csak vele hosszabb távra (kb ilyen gyakran utazgatnak vidékre). Eladni nem tudjuk/akarjuk, így az nem opció, hogy cseréljük le egy kisebbre.

Nekem egyedüli aggályom az, hogy az autónak nem tesz jót, ha adott esetben 2-3 hétig nem használják. Félek, hogy tönkremegy.

2014. máj. 23. 15:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

73%-os: ha csak egyszer válaszolnál bármelyik kérdésemre is, azt nagyon megköszönném. Pl hogy hol írtam azt, hogy nem férek be egy utcába, vagy hol írtam azt, hogy nem tudok rendesen közlekedni?

Bármennyire is nem tudod felfogni mert gyengék a képességeid, nem a vezetői készségről van szó, hanem a kényelemről. Lehet merőkanállal is enni a levest, mert megoldható, persze, de kényelmesebb egy kanállal, nem?

Fejezd be ezt a kötekedést, mert tök értelmetlen és még csak igazad sincsen, ugyanis sehol sem írtam, hogy nem tudok vele közlekedni.

2014. máj. 23. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha csak egyedul hasznalod kisebb utakra egy robogo vagy egy bicikli(rovidebb utak eseten) nem lehet egy alternativ megoldas?
2014. máj. 23. 17:58
 13/16 A kérdező kommentje:
Gondoltam már én is robogóra, de az azért nem túl jó alternatíva, mert a legtöbbször 10-20 kilós és nagy kiterjedésű csomagokat hurcibálok, amiket csak autóba tudok pakolni.
2014. máj. 23. 18:07
 14/16 Zsebvirág ***** válasza:

Én sztem gondolkodj el azon, hogy ha csak áll az a 2 autó a garázsban, hogy akkor mennyit költesz rá. Adók, biztosítás, műszakik, stb. Mert odáig ok, hogy benzint abba tankolsz amelyikbe épp kell csak, hogy az autó fenntartási költségét nem csak a benzin teszi ki. Nálunk is volt arról szó, hogy mindenki tudjon külön járni vennénk még 1 kis autót, de azután még is csak beláttuk, hogy nem bírjuk fenn tartani.

Én sztem az jó aki azt írta, hogy ha lehet keress alternatív közlekedési módokat. Sokaknak van autójuk, de közülük elég sokan busszal járnak dolgozni csak bevásárlásra meg vidékre veszik elő az autót.

2014. máj. 23. 18:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Írta a kérdező, hogy csomagokat szállít néha, amihez autó kell, tehát alternatív közlekedési módok kizárva. Saját példámat tudom felhozni igazából: van egy terepjáróm (Mitsubishi L200), ami munkahelyem földrajzi helyzeténél fogva elengedhetetlen számomra. A gond az volt, hogy ez egy amolyan melós autó, és szintén azzal a problémával kellett sokszor szembenéznünk, hogy nehéz volt helyet találni szűkebb utcákban, illetve sokat evett városban.

Kompromisszumos megoldásnak azt találtuk, ha veszünk egy kis városi autót (1.2-es Fabia), és azt használjuk bevásárlásra, erre-arra. Volt hogy nyaralni is ezzel mentünk, mert kettőnknek elég volt a hely csomagokkal együtt. Utólag nem bántuk meg abszolút, mert kicsi a fenntartási költsége, és emellett kedves menyasszonyomnak sem kell vitetnie magát munkába.

Persze az én esetem annyiban valóban eltér, hogy mindkét autó napi szinten van használva, csak a Fabia városi jövés-menésre sokkal olcsóbb, sokkal alkalmasabb. Ha ez így nem működhet, akkor sajnos valóban az egyetlen megoldás egy kisebb autó. Dízelt azért nem merem ajánlani, mert ahogy így olvasom a mostani sincs túlságosan kihasználva, a dízelnek meg aztán végképp nem tesz jót ha nem mennek vele rendszeresen.

Ha gondolod írd meg most milyen van, mik a szempontok miért kell a nagy autó, stb. és tudok pár tanácsot adni ezzel kapcsolatban.

2014. máj. 23. 18:55
 16/16 Zsebvirág ***** válasza:

dmob!

Utána láttam csak mikor elküldtem. :/

2014. máj. 23. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!