A régi Ikarusokban mi adja ezt a hangot?
Mikor viszonylag magas fordulaton kb egyenletesen pörög a motor, a motor felől valami hangosan azt mondja hogy: "csújjji!"
Ez mi lehet? Nagyon sok Ikarus buszban megfigyeltem már.
Így van, a bubunak semmi köze hozzá. Teljesen más hangja van. És azért az durva lenne ha gyorsításkor bekapcsolna.
Ma délután ahogy jöttem haza 35 percet ültem menet közben ugyan azon a buszon, de most egyszer sem hallottam.
Nem az volt.
Tényleg olyan, mint egy csúszó ékszíj. Van otthon egy régi két hengeres vízhűtéses ZIL kompresszorom. Mikor azt elindítom és megtépázza a 2 kW-os villanymotor az ékszíjat, mert nem tudja olyan gyorsan berántani a dugattyúkat, mint amilyen gyorsan felpörögne a villanymotor, na annak van nagyon hasonló hangja.
Ma egyébként direkt figyeltem megint. Amerre járok Ikarus 280-asok járnak szinte kivétel nélkül. 3 buszon is utaztam, összesen több mint 1,5 órát, de most egyszer sem hallottam.
Én tényleg sejtem vagyis tudom mire is gondolsz! :)
Nekem van is erről a bizonyos hangról egy felvételem,innen megtudhatjuk,hogy tényleg egyre gondolunk-e! :)
Itt a link: ha belepörgetsz a felvételbe akkor 8 perc 3 másodpercnél hallhatod azt a hangot! https://www.youtube.com/watch?v=UsYR5aeDVLI
Ha egyre gondolunk,akkor ugye a hűtése csörlős kuplungos. Szóval az amikor megnyikkan az égszíj,akkor egy ventillátor rákapcsol hűteni! Általában ahogy mondtad nagy fordulatszámnál van jelen ez a hang! :)
Remélem segíthettem! :)
Ez az, igen! Erre gondoltam.
(A kérdező vagyok, csak már más néven.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!