A differenciálmű, a lógó csapágyak és a szétkopott fogaskerekek okán megnőtt foghézag miatt "sír".
2014. máj. 21. 13:42
3/19 A kérdező kommentje:
Nem, nem a differenciálmű búgására gondolok. Olvassátok már el még egyszer a kérdést!
Ez nem folytonos hang. És nem is süvítés. Ha fél órát utazok egy BKK buszon, ez alatt kb egyszer hallom és 1-2 másodpercig hangosan határozottam valami a motorból azt mondja hogy "csujjj" aztán elhallgat és csak a motor zúgását hallani megint. Jellemzően akkor jelentkezik, ha nagy terhelést kap a motor.
Eddig csak a busz utasteréből hallottam, kívülről mint a differenciál művet még soha. De lehet hogy ennek csak az az oka, hogy viszonylag ritkán és rövid időre csinálja.
2014. máj. 21. 13:53
4/19 anonim válasza:
Igen, nekem is megvan ez a hang, de nemtudom hogy mi lehet pontosan. Nekem valami szíjhajtásos dolog a tippem aminek a mágneskuplungja éppen bekapcsolt.
2014. máj. 21. 15:33
5/19 A kérdező kommentje:
Azaz, igen! Egyre gondolunk. :)
2014. máj. 21. 15:36
6/19 anonim válasza:
szerintem meg inkább az automata váltóból jöhet, mert én is évekig jártam ugyanolyan, de manuális váltós ikarusszal (Volán), és az soha nem adott ilyen hangot, csak a pesti automatákból hallottam eddig
2014. máj. 21. 16:08
7/19 kata kata válasza:
A kipufogó (bubu)féknek van ez a jellegzetes hangja.
A kipufogó féknek semmi köze ehhez, nem lassulás közben hallható ez a hang hanem egyenletes sebességnél vagy akár gyorsításnál... Ja és a bubunak nem ilyen hangja van :D
2014. máj. 21. 17:04
9/19 kata kata válasza:
# 8 Javaslom,hogy tanulmányozd a bubut,vagy ülj be egy körre.Levegő működteti használat közben.Mikor leveszed a lábad róla vagy visszalököd (típusfüggő) akkor a munkahengerben lévő 8-10 bar lévő levegő távozik és ilyen hangot ad.
2014. máj. 21. 17:11
10/19 kata kata válasza:
Egy másik zaj forrást kihagytam.Lefújószelep hangja.Ez valamikor olyan hangot adott ki,hogy mind a gyalogos,mind a mellette elhaladó autósra a frászt hozta.A mostaniak már szolidabban zenélnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!