Suzuki Sepia km/h óra baj?
Sziasztok! Van egy Suzuki Sepia robogóm
Azt vettem észre,hogy az egyik pillanatról a másikra ami mutatja hogy mennyivel megyek az nem mozdult. De hogy mennyi benzin van benne az jó,néztem a kábelt nem e lazult ki de nem,csak láttam (ott a keréknél) meg van törve! Szerintettek az lehet a baj?-másikat kell venni?
köszönöm előre is! :)
Egy kis magyarázat: a mechanikus elven működő kilométerórák főbb részei: a meghajtás (ami a kerék vagy a kis lánckerék, esetleg a váltó kimenő tengely forgását alakítja át egy eltérő fordulatszámú forgássá), a spirál (ami ezt a forgómozgást viszi az órához úgy, hogy ez a tulajdonképpen tengely hajlékony), utána pedig van a km-óra (amiben a spirál jellemzően egy mágnest forgat, ami ki akarja téríteni a rugó ellenében a mutatót).
Nem bonyolult, csak érzékeny rendszer. Oké, így leírva annak tűnhet, de valójában egyszerű mint a faék.
A spirál ("kábel") szokott leggyakrabban tönkremenni, nálad is ez van. Ha megtört, akkor valszeg kuka, másikat kell venni.
Ha már bütykölöd, akkor megnézhetnéd a meghajtást - néha szokott neki kelleni némi kenőanyag hogy ne kopjon el idő előtt.
A km-órát ne bántsd: ha véletlenül elgörbíted vagy eltöröd benne a pici rugót, akkor utána ügyesség és sok türelem kell hogy újra pontosan mutasson (na meg egy új rugó is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!