Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mivel ápoljátok a motor...

Ti mivel ápoljátok a motor láncát, lánckerekét?

Figyelt kérdés
Nem rég vettem, egy 600cc sport motort. Szeretnék neki mindent megadni. Tudtok benne segíteni, hogy mit vegyek hozzá? Esetleg házi praktikák is érdekelnének.

2014. máj. 17. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Én elég sok mindent kipróbáltam, csak pár példa:

- Castrol láncspray: jól tapadt és sajnos a koszt is összeszedte, szezon végén nagyon nehezen lehetett a fogaskerék házat kipucolni + a láncról is nehéz volt levakarni

- Shell száraz láncspray: hát az minden volt, csak jó nem.

Nagyon hamar fényesedtek a görgők és nem látta el feladát, cserébe nem tapadt bele a kosz sem :)

- Olcsóbb, noname: remekül kent, cserébe összetaknyolta a gumi láncfelöli részét, az oldalperemét. Sunyi módon akkor okozott meglepetést amikor bedöntöttem a gépet a Mátrában

Na, erre esküszöm: Motul Road Plus. Teflonos és mindenegyébb jóval megkent :) spray, én ezt használom évek óta.

Vannak fanatikusak akik a ScottOiler-re esküsznek ( ez egy folyamatos láncolajazó cuccma ). Arról nem tudok nyilatkozni.

2014. máj. 17. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:

A házi megoldás hogy beleteszed egy kupába a láncot és öntesz rá annyi olajat, ami ellepi, vagy ennek a másik verziója hogy grafitos gépzsír és olaj keverékébe rakod bele.

A bolti verzió, hogy veszel lánckenő sprayt (ketten spray) és azzal fújogatod.

2014. máj. 17. 21:34
 3/9 A kérdező kommentje:

Ezt a Motul Road Plus- spray-t megkérdezhetem, hogy milyen árban szoktad venni és milyen gyakorisággal szoktad fújni?

Meddig elég egy ilyen spray?

2014. máj. 17. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Én az Euromotorban vettem 1,5 éve kb:

[link]

Tavaly nem sokat gurultam, így még van benne, neten már lehet rendeli 4e - 5e Ft között.

Akkor fújom a láncot vékonyan amikor fényesednek a görgők - kb 350-400 km. Ha esetleg elkap a nyári zápor akkor utána mindig kell. Szerintem felesleges gyakrabban taknyolni és nem kell rá vastagrétegben fújkálni. Átlagosan 32-35e Km futnak el a láncok a motoron.

1000km-ként én kerozinnal megtisztítom a láncot és száradás után vékonyan ismét lefújom.

2014. máj. 17. 21:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen Köszönöm, a részletes leírást!
2014. máj. 17. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Castrol láncspray-vel. Én nem mosogatom a láncot mert ahol igazán fontos ott úgysem koszosodik, mert a gyűrűk megvédik a csapokat és a gyárilag benne lévő kenőanyagot is a koszolódástól. Ráadásul a mosó anyagok károsíthatják a gyűrűket, na onnantól kezdve nem lesz hosszú életű a lánc. Láncsprayből is keveset teszek rá, mert úgyis lerugja a felesleget a lánc, ne legyen tiszta dzsuva a motor nekem.
2014. máj. 18. 10:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Végül vettem WD40-et. Tökéletesen oldja a zsíros felületet egy fogkefével párosítva.

Meg vettem Motul Chain Lube Road+ lánc spray-t egyenlőre tökéletes.

2014. máj. 22. 23:40
 8/9 A kérdező kommentje:
olajsziget.hu -ról rendeltem. wd40 1700ft + lánc spray 3220 Ft volt. 1200 a posta, de wd40 ből vettem 3 flakonnal így viszonylag olcsón kijött egy flakon ára, ha azt nézzük, hogy a wd40 2500 körül mozog az áruházakban.
2014. máj. 22. 23:45
 9/9 anonim válasza:
ma vettem motul teflont 3100 ért bp 1 ker batthyány u 32. motul bolt
2015. máj. 4. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!