Ti mivel ápoljátok a motor láncát, lánckerekét?
Én elég sok mindent kipróbáltam, csak pár példa:
- Castrol láncspray: jól tapadt és sajnos a koszt is összeszedte, szezon végén nagyon nehezen lehetett a fogaskerék házat kipucolni + a láncról is nehéz volt levakarni
- Shell száraz láncspray: hát az minden volt, csak jó nem.
Nagyon hamar fényesedtek a görgők és nem látta el feladát, cserébe nem tapadt bele a kosz sem :)
- Olcsóbb, noname: remekül kent, cserébe összetaknyolta a gumi láncfelöli részét, az oldalperemét. Sunyi módon akkor okozott meglepetést amikor bedöntöttem a gépet a Mátrában
Na, erre esküszöm: Motul Road Plus. Teflonos és mindenegyébb jóval megkent :) spray, én ezt használom évek óta.
Vannak fanatikusak akik a ScottOiler-re esküsznek ( ez egy folyamatos láncolajazó cuccma ). Arról nem tudok nyilatkozni.
A házi megoldás hogy beleteszed egy kupába a láncot és öntesz rá annyi olajat, ami ellepi, vagy ennek a másik verziója hogy grafitos gépzsír és olaj keverékébe rakod bele.
A bolti verzió, hogy veszel lánckenő sprayt (ketten spray) és azzal fújogatod.
Ezt a Motul Road Plus- spray-t megkérdezhetem, hogy milyen árban szoktad venni és milyen gyakorisággal szoktad fújni?
Meddig elég egy ilyen spray?
Én az Euromotorban vettem 1,5 éve kb:
Tavaly nem sokat gurultam, így még van benne, neten már lehet rendeli 4e - 5e Ft között.
Akkor fújom a láncot vékonyan amikor fényesednek a görgők - kb 350-400 km. Ha esetleg elkap a nyári zápor akkor utána mindig kell. Szerintem felesleges gyakrabban taknyolni és nem kell rá vastagrétegben fújkálni. Átlagosan 32-35e Km futnak el a láncok a motoron.
1000km-ként én kerozinnal megtisztítom a láncot és száradás után vékonyan ismét lefújom.
Végül vettem WD40-et. Tökéletesen oldja a zsíros felületet egy fogkefével párosítva.
Meg vettem Motul Chain Lube Road+ lánc spray-t egyenlőre tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!