Milyen használtautót vegyek?
Keret: 1,5 guriga, ez csak az autó ára, a bürokratikus költségeket még zsebből hozzátoldom.
Benzinüzemű, nagy, tágas családi autót keresek, tankolni van pénzem, nem fillérbaxóskodom dízellel. Meg amúgyis jobban komázom a benzines autókat. Évi 30-50e km-t megyek vele, munkától függően, plusz nyaranta egy-egy külföldi nyaralás.
Hajrá, ami a csövön kifér. Lehet hasznaltauto.hu-ról is linkelni, ha van valami érdekes, de ha épp neked van eladó, ami lefedné az igényeim, írhatsz privit is.
Első gondolom vicces akart lenni. Hát.... nem vagy az.
#2 Köszi, belenézek.
ma 20:11
Hm.... a 2,5-ös motorral még jó is lenne, de szinte mind automata váltós, amitől kissé idegenkedem. Formára se az igazi. Ne érts félre, nincs gond se az egyterűvel, se a kombikkal, nem csak sedan-t keresek, de ez már a túlzottan bumfordi kategória. Azért köszi a tippet!
Én nem akarlak lebeszélni a benzinesről, nekem is van nagy köbcentis benzines szedánom. De abba nem árt belegondolni, hogy ugyanabban a kasztniban a dízel csak 3 literrel kevesebbet eszik, akkor az évi 50 000km-nél 615 000 megtakarítás az üzemanyagon. Az két év alatt majdnem az autód vételára. Meg ugye, egy 9 literes átlagfogyasztású benzinesbe évente 50k-s futásnál eltankolsz 1,9 millát.
Elhiszem, hogy nem akarsz fillérb@xóskodni, de ha havi 40-50 000 forintról beszélünk. A zsebedben sem akarok turkálni,mert semmi közöm hozzá de külső szemléletből egy 1.5 millás gépnél ennyit elszórni... Mert ha vennél kp-ra egy 19 millás 7-ert használtan, akkor oké, menjen a lóvé, de így kissé butaságnak tűnik ekkora futásra benzinest venni.
Ha már linkelték a Mondeót, ennyiből már egész fiatalt kapni és pl ez nem eszik lényegesen többet, mint a 2.0:
"megkérdezhetem hogy hány évig tervezed használni a leendő kocsit"
3-4 évente cserélek. Nem újat veszek 10 évente, mint oly sokan, :) hanem helyette "gyakran" cserélgetem. Olyan 3 évig meg szoktam tartani a verdáim.
"De abba nem árt belegondolni, hogy ugyanabban a kasztniban a dízel csak 3 literrel kevesebbet eszik, akkor az évi 50 000km-nél 615 000 megtakarítás az üzemanyagon."
Hidegen hagy. :) Nem fillérbaszóskodom dízellel. Azért köszi.
tegnap 20:30
Avensis, meg az Accord is tetszik, de nem volt még japán autóm. Milyenek? Valóban legendás a megbízhatóság, vagy a legendás megbízhatóság csak városi legenda? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!