Motor tuningot mivel érdemes kezdeni?
Nagy fába vágod a fejszét, nagyobba mint azt gondolnád.
Mit jelent nálad az hogy "élvehetőbben vezethető"? Nálam pl. azt hogy a motor minden fordulatszámnál húzzon tisztességgel. Nem azt hogy tépje le a fejem a gyorsulás, ha megjön a turbónyomás. Mert a TDI-k lényegében ilyenek. De valakinek meg ez jön be, nem véletlenül van annyi dízel autó az utakon, na meg persze a kis(ebb) fogyasztás miatt, de most nem erről van szó. Az biztos hogy ha nem változtatsz a motor hengerűrtartalmán, akkor nem fog jobban húzni, legfeljebb nagy fordulaton fog egy kicsit jobban, ahol a gyári motor nyomatéka már csökken. Elméletben én azt mondanám hogy a legjobb és legegyszerűbb tuning az az lenne ha az 1.6-os motort kicserélnéd egy 2 literesre, csak ez aztán papíron nem egyszerű. Viszont egy valamire való tuning az eredeti lökettérfogat megtartásával meg gyakorlatilag nem egyszerű, de főként bődületes költséggel jár, és akkor se lesz belőle rakéta.
#3: ha már itt tartunk, egyik autó sem arra lett tervezve, hogy tuningolják... szerintem általánosságban elmondható, hogy az emberek azért fognak tuningolásba, hogy egyedibbé, valamiben különbözőbbé tegyék a saját kocsijukat a többszáz másik ugyanolyan típushoz képest.
#4: van benne valami, amit mondasz, de én nem ekkora átalakításokban gondolkodom, mint amiket te mondasz, hanem maximum 30-40 lóerő teljesítménynövelésre, amit szerintem ki lehet hozni még egy 1.6-os motorból.(??) A kérdésem arra irányult, hogy mivel lehet kihozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!