Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra G (1.6,16v) -...

Opel astra G (1.6,16v) - Suzuki swift (1.3,16v). Melyiket választanátok és miért?

Figyelt kérdés
Melyik megbízhatóbb, hosszab autóútra melyik való? Fogyasztásuk kb hogy alakul városban, autóúton? Melyiket mennyiért lehet venni, jó állapotút?
2014. máj. 12. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Inkább az Astra, de ez állapot függő. Ha van X összeged autóra, akkor azt kell megvenni amelyik a pénzedért a jobb, mármint állapotra. Én nem szűkíteném le ennyire a listát.
2014. máj. 12. 17:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezt sejtem, csak azért írtam ilyen konkrétan, hogy ne legyen az, hogy Opel astra, meg Suzuki swift, mert midnkettőből van 1000 féle
2014. máj. 12. 17:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen swiftünk van itthon, így inkább azt.

Hogy melyiket vedd meg azt neked kell tudni:

1. milyen állapotban van

2. neked mennyire "gáz", hogy suzukit vezetsz és nem bömöst :D

2014. máj. 12. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Jobban attól függ mi számít neked fogyasztás,alkatrész ár stb.Ha nagyon minimális fenntartási költségekkel rendelkező autó kell akkor swift.Egyébb esetben inkább a g astra.

De az autóvásárlásra szánt összeg is dominálja azt hogy melyiket válassza az ember ha már csak e két típus jöhet szóba. Ugyanis 4-500.000-ért már jó állapotú 16V swifteket lehet kapni ellenben G astrából inkább 700.000 ft környékén lehet jobb darabokat találni.

Összehasonlítási alapnak itt vannak a gyári értékek.

Opel astra G 1.6 16V

[link]

Suzuki swift 1.3 16V

[link]

2014. máj. 12. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha kicsi a költségvetés akkor egyértelműen Swift. Ha magasabb a keret, akkor én Astrát vennék, nem rossz autók, a Caravan meg lényegesen nagyobb, mint egy Swift.

Az 1.2-est kerülném, a normál kasztnit már tisztességesen viszi az 1.4 és nem is eszik sokat. Az 1.6-ról már panaszkodtak ismerősök, hogy rengeteget eszik, de ott szerintem valami probléma lehetett ( nekik állandó 10 feletti fogyasztása van az autónak).

2014. máj. 12. 19:24
 6/10 anonim ***** válasza:
swift és az astra nem egy kategória így nem lehet őket összehasonlítani de az astra nagyobb így jobb választás
2014. máj. 12. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:

" nekik állandó 10 feletti fogyasztása van az autónak"

vagy egyszerűen csak túlságosan nehéz a lábuk :D

2014. máj. 12. 20:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. Csak a csaj jár az 1.6 coupeval, csak a környéken, és nem nyomja neki. Szerintem ott már valami más gond lesz (pl lambdaszonda vagy valami hsonló):D
2014. máj. 12. 20:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Az Opel jó, de az 1.6 motor a legkevésbé jó belőle. Az eco-motorok zabálják az olajat alapból és egyik 1.6 sem a fogyasztásról híres. Másik oldalról nézve meg mindene jobb, kényelmesebb a Suzukinál. Nem drága az Opel fenntartása sem és nem is rossz teljesítményű. Millió alkatrész van hozzá a bontóból is.

A Suzukit csak is a kisebb költségvetés miatt ajánlom. Azért az 1.3 motor sem eszik sokkal kevesebbet. Viszont strapabíró nagyon.

Ha tényleg sokat vagy úton és nem számít a "luxus" akkor inkább Suzuki a fogyasztása miatt.

2014. máj. 12. 20:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Az 1.6 ecotec bizony 9-10litert megeszi, ugy h normálisan közlekedsz vele.
2014. máj. 13. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!