Első autó vásárlása, milyenek jöhetnek szóba?
Segítségeteket szeretném kérni első autó vásárlás előtt állok lassan.
Feltételek: max 600ezer forint, 2002-esnél régebbit nem igen szeretnék, olcsó fenntarthatóság ( alkatrészek,szervizelés stb) , nem égbe menő fogyasztás.
Természetesen benzines autóban gondolkodok
20/f
Köszönöm
Nem tök mindegy mikori? 600-ért találni fiatalabb autót is aminek az állapota katasztrófális, vgay egy régebbit, ezredforduló előttit ami akár évekig is mehet még gond nélkül. Főleg 600-ért ne 10-12 éves autókban gondolkodj.
Ennyiért amik jók lehetnek: Mazda 323, Nissan Almera, F/G Astra, B/C Corsa, Octavia, Fabia 1.4, Swift, Golf III.
És ne az évjáratot nézd, hanem hogy milyen állapotban van.
"Nem tök mindegy mikori?"
Nem. 600eFt-ért kaphatsz egy 40 éves restaurált muzeális példányt meg egy 10 éves modernebb autót, ugyan olyan jó állapotban. Nem teljesen ugyan az a kettő.
"...az Astrát javaslom. A csapott hátúban még nincsenek különleges extrák, alig van elektronika..."
Ezt nem is értem... A felszereltség nem a "csapott hátúságtól" függ. Létezik kombiból is fapados meg 5 ajtósból is fullos felszereltségű.
Amit pedig írtál egyáltalán nem általánosítható az Astrára, legfeljebb az F szériára. Egy H/J Astrára nem mondanám, hogy alig van benne elektronika, meg nincsenek benne különleges extrák!
Itt a remek példa a válaszokban! Megnézném, hogy G Astrábol milyet kapsz 500-ért (mert hogy számolnod kell még a hivatalos költségekkel, és egy olajcserével is, tehát lehet hogy még sok is az az 500 ezer). Ellenben F Astrából lehet kifogni "nagypapás" példányokat, amik jobb állapotban vannak egy G-nél, ám lehet hogy 2-3 évvel idősebbek...
Melleseleg szerintem egy megkímélt F astra sokkal helyesebb, mint az F... Ma minden 2. kocsi szürke F astra az utakon, elég vicces....
Én is egy ideje nézegetem és korodbeli vagyok, első autó lesz, kb ennyit szánok rá én is. Nekem amik tallonba voltak eddig, az az F, G astra, 1.3-as swift, 2, 3, 4 Golf, Honda Civic, Ford Focus. (szintén benyósat nézegetek) Leírom róluk a véleményem:
F astra: volt szerencsém egy ismerősét vezetni, jól megy, nem volt vele bajom, de úgy gondoltam fogasztási szempontból találok jobbat... + haverom rengeteget szidta, hogy volt már annak minden baja, bár lehet azért mert szét volt hajtva vagy csak sikerült egy ilyet kifogniuk, szóval ez nem általánosan jellemző
G astra: nem vezettem még, de utaztam benne, ez a kocsi még mindig tallonba van, viszont talán ennek is a fogyija kicsit magasabb, viszont egész jól megy, hátul kicsit kényelmetlen
1.3-as swift: apámat ritkán látom, mikor mesélte, hgoy ilyet vett és hogy mennyiért (300) kiröhögtem magamba, hogy jó szar vételt csinált... aztán egyszer beleültem, akkor még nem volt jogsim, szal nem vezettem, és meglepődtem, mert ment mint állat és fogyasztási irdatlanul alacsony... (előtte Ladája volt, ami meg zabált jócskán szóval agyondícsérte hogy milyen keveset eszik) Asszem olyan 3-4 éve lehet meg vele és épp a minap beszéltük, hogy még semmi olyan baja nem volt, ami a kocsi hibájából alakult volna ki
2, 3, 4 Golf: ezeket azért nézegettem, mert nagyon bejön, jól néz ki szerintem. Kettes és 4-es golfban ültem már, mindkettő jó volt, csak 4-est nem lehet ennyiért jó állapotban kapni, kettes kicsit sokat eszik meg már régi, szal azért meg nem adnék ki ennyit
Honda Civic: Ez is tetszik, fogyasztása ennek se a legjobb és sok szét van hajtva
Focus: Ez a favorit, de úgy gondolom, 600-ért nem lehetne olyan állapotút venni, amilyet szeretnék, szal hanyagolom, vagy gyűjtök rá pénzt.
Mit ajánlok?
1. Swift: Olcsó alkatrészek, alacsony fogyasztás, megbízható motor
2. G Astra: Viszonylag azért tűrhető a fogyasztása, kényelmes, jól néz ki, megy mint állat és rengeteg van belőle, könnyeb kifogni jó állapotút (ez igaz a seiftre is mondjuk)
3. Ha van esetleg türelmed és lehetőséged gyűjts még Focusra, engem lenyűgözött, de már beletörődtem, hogy nem fogok venni egy darabig
Remélem tudtam segíteni, ha valahol fatális baromságot írok, azért van, mert abszolút nem értek a kocsikhoz, csak olvasgattam róla, illetve saját tapasztalat és ismerősök véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!