Rendszámtábla lefestése?
Nem jó ötlet, Megbüntethetnek hivatalos azonosító meghamisítása miatt. Speciális fényvisszaverő festék van a rendszámtáblán.
Ha annyira rossz, csináltass másikat.
Nem, tilos módosítani a hatósági azonosítót. Elvileg a rendszámtábla felülete reflexív, azaz visszaveri a fényt - a Hammerite meg nem, így nagyon hamar ki fogja bárki szúrni hogy újra van festve, egy épp rossz kedvében lévő rendőr ezért ki is vesz a sorból (és ha annyira rossz napja van meg is büntet vagy feljelent).
Ha annyira zavar, akkor a helyi Okmányirodán kérdezd le mennyibe kerülne a csere elhasználódás (ami nem a te hibád, hanem valószínűleg a festéké) miatt.
Nem jó ötlet, ne mókolhatsz a rendszámon semmivel, egy lehetőséged van cseréltetni vagy igy hagyod mig a rendőr rád nem szól.
Bármilyen furcsa, a rendszám nem a te tulajdonod, közokirat hamisitás egy fajtáját követed el bármit is változtatsz rajta, még akkor is ha szerinted ez csak feljavítás.
Miért lenne rossz hasonlat, már 4 ember mondja neked hogy nem teheted meg, te meg még mindig hadakozol és érdeklödsz hogy akkor mit kell csinálni.
Igen, be kell menni az önkormányzathoz és a rendszám cseréjét/pótlását kérni, ennek melyik részét nem érted?
Nekem egy betű fekete festése sérült.Valószínűleg acryl festék, ami extra sérülékeny. Hozzá értem nitro hígítós ronggyal :)Kértem másikat az okmányirodán.Két hét kb. mire megjön.Ezt mondták legalábbis.
Ára: 12300Ft + 585Ft a műszaki matrica pótlása.
Nem kell órákat sorban állni, bár nem tudom hol laksz.
Régen átlehetett festeni, de a mai foszforeszkálós rendszámot szerintem már nem.Tényleg hamar kiszúrják egy ellenőrzésnél, és az drága mulatság lehet.
Gondolom nem véletlen készítik foszforeszkálósra.
2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
347. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
-----------------
Lehet hisztizni meg értetlenkedni, de a gépjármű rendszáma hatósági jelzés, nem pingálható házilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!