Átlátszó műanyag fékolajtartály nekem üresnek
látszik, nem látok benne semmit. Kéne aggódnom?
Leveszed a kupakot és belenyúlsz. Ha nincs benne semmi, akkor nem ártana utántölteni, minél hamarabb.
2014. máj. 11. 14:03
Nem minden fékfolyadék sötét színű, van olyan ami olyan mint a víz. Na jó, majdnem olyan. Az én autómban is olyan van. Meg kell billegtetni az autót hogy lötyögjön a folyadék a tartályban mert egyébként nem látszik. Ha fog a fék, nem puha a pedál nyomáspontja, illetve nem látszik szivárgás sehol a fékeknél, akkor nem kell aggódni. Egyébként azt nem kell utántölteni, mint pl. a hűtőkiegyenlítő tartályt, csak annyira legfeljebb hogy a minimum szintél legyen.
2014. máj. 11. 14:05
3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem merem levenni a sapkát, félek hogy elrontok valamit... Nem értek az autókhoz... és inkább nem nyúlnék olyanhoz amihez nem értek.
Ha nem mersz hozzányúlni akkor vidd el szervizbe, más megoldás nincs. De ezt elvileg kresz-vizsgán megtanították hogy hogyan kell a fékfolyadékot ellenőrizni.
2014. máj. 11. 15:50
Rutin vizsgán inkább nem ? :D ( tudom ma már az sincs )
2014. máj. 11. 15:51
Hát,azért azzal nem rontod el,hogy leveszed a kupakot.(nem a hűtőről van szó).
Csavard le,nézz bele,nyúlj bele,ha nincs benne,töltsd utána az optimum szintig.(min.-max.közé).
Az is lehet,hogy betétcserénél kapott friss fékolajat.Ha nem volna benne, a műszerfalon kiégetné a szemed a felordító-jel!
2014. máj. 11. 15:55
7/16 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló, köszönöm. Igen, bennem is megfordult, hogy a központi rendszer csak érzékelné a hiányt és kivillanna a kézifék jel (tudtommal ilyenkor például az utalhat ilyen fékfolyadék problémára ha folyamatosan égne , persze kiengedett kézifék mellett.)Az előző válaszolónak jelzem, hogy a rutinra tökéletesen emlékszem és nem arra megy ki, hogy te az autódat meg is tudd javítani és arra hogy megtanítsák hogy hogyan kell légteleníteni a fékrendszert meg milyen fékolajat töltsél utána vissza a rendszerbe stb stb... felmérni én is feltudom mérni a szintet látásból. De itt semmilyen szintet nem látok a tartályon keresztül. Előző autómban látható volt a sötét barnás folyadék szintje a tartályon keresztül. Ezért döbbentem meg amikor láttam, hogy itt mintha mi sem lenne benne.
Szívesen!DE azért ellenőrizd a tartályt,baj lehet belőle.Tudni kéne,milyen autó,de általánosságban elmondható,hogy DOT4-es fékfolyadékkal pótolhatod,ha hiányzik belőle.
2014. máj. 11. 19:39
9/16 A kérdező kommentje:
Új típusú suzuki alto.Én magam is utánatölthetek ? Ez egészen biztos? A tartály sapkáján van egy figyelmeztető jelzés angolul ami nem egészen világos számomra hogy mire utal pontosan.
Miért ne tölthetnél utána??? :-)
A betétek tárcsák fokozatos kopása következtében,illetve a hátsó fékdobnál az utánállás miatt is csökkenhet a szint,ilyenkor utána kell tölteni!
Tekerd le,nézz bele,ujjazd meg,ha kevés van benne tölts utána!!!Ennyi!Nem kell tőle félni!Nem azt mondtam,hogy szedd le a féknyergeket :-)
Bátran!!!
2014. máj. 11. 20:28
Kapcsolódó kérdések: