Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Toyota corollához szilent drága?

Toyota corollához szilent drága?

Figyelt kérdés
ma elvittem a szerelőhöz a 1997 es corollám 2 db stabilizátor meg 4db szilentet hátúl kicserélt 42 ezret fizettem. reális??

#Toyota #szilent futómű
2014. máj. 8. 19:49
1 2
 1/12 kata kata ***** válasza:
Munkadíjjal ,igen az reális összeg.
2014. máj. 8. 19:57
 2/12 A kérdező kommentje:
nem sok?
2014. máj. 8. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Toyotához szerintem nem drága, munkadíjjal. Ha belegondolsz akkor sajnos a Toyotához drágábbak az alkatrészek mint az átlag kocsikhoz, mégpedig azért (sztem) egyrészt mert kevés van belőle, tehát kicsi az alkatrészre a kereslet, másrészt drágább autó mint pl az Opel.

[link]

De ha gondolod nézz utána hogy mennyibe kerülnek ezek az alkatrészek kb és hasonlítsd össze a számlán lévő összeggel. Fontos a márka is! Esetleg ha olcsobban akarod megúszni akkor keress fel egy maszekot, vagy keress valami ismerőst, hátha ő olcsobban javít.

2014. máj. 8. 20:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezt egy maszek csinálta pont!
2014. máj. 8. 20:08
 5/12 anonim ***** válasza:
A unix-on 14 000 a két hátsó stabilizátor, ha a szilentnek 5000 darabja, akkor reális munkadíjjal a 42 000.
2014. máj. 8. 21:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Az jó én meg jól nekitámadtam a szerelőnek, hogy mi került ennyibe..... Kösz mindenkinek megy a zöld kéz
2014. máj. 8. 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
A szerelők általában anyagárban kérik a munkadíjat vagyis még egyszer annyit számolnak fel munkadíjnak mint amennyibe az alkatrészek kerültek..Szóval ha nem maga az alkatrészek kerülnek 42 ezer ft-ba akkor normálisnak számít.
2014. máj. 8. 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Utolsó te miről beszélsz? Miért kérnének mégegyszer annyit?

Faterom is én is autószerelők vagyunk, 4 ezer/óra nálunk. Ha valamivel 5 órát dolgozunk az se 20 ezer, hanem mondjuk csak 10-12.

Az meg mekkora hülyeség már, hogy anyag ára x2. Akkor egy 100 ezres alkatrésznél elkérünk szerinted még 100-at még akkor is ha fél óra kicserélni? Gondolkodjál már.

2014. máj. 8. 21:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Gondolom ti maszekok vagytok és nem is szerepel az összes alkatrész csere az adóbevallásotokba.Sajna akik hivatalosan dolgoznak nekik sokuk anyagárba dolgoznak és igen képesek elkérni 100.000 ft-os alkatrészre még egy 100-zast munkadíj gyanánt pl lásd a marka és szakszervizeket.
2014. máj. 8. 22:07
 10/12 anonim ***** válasza:
A márka és szakszervizeknél előírt normaidők vannak és 10-15 000 körüli óradíjak. Úgy nem nehéz beleszaladni a nagy számlába :D
2014. máj. 8. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!