Miért csinál a kuplungom hülyeségeket? Nem merek vele elindulni! HELP!
Figyelt kérdés
Alfa Romeo 146 1.4 16V-m van.Tegnap "kis" probléma jelentkezett.A Kuplungnak 2/3 holtjátéka van és csak 2/3 után kezd el fogni és ott is gyengén.Mintha beesne a pedál.Fékolajat tegnap tettem bele,mert először azt mondták,hogy az lehet,de nem az.Szóval olaj van benne,nem tudom mi a baj,és nem igazán mennék el vele így hosszabb útra.HELP!2009. dec. 27. 09:44
1/6 anonim válasza:
Mibe tettél fékolajat?
Azt mondanám, a kuplungtárcsa kopott el. Ennek csak az mond ellent, hogy az nem egy nap alatt következik be, már érezned kellett volna régebben.
2/6 anonim válasza:
Valószínűleg hidraulikus működtetésű a kuplung és a működtetőrendszerbe öntött fékolajat. Ha a tartályban jóval a minimumszint alatt volt a fékfolyadék szintje, akkor előfordulhat, hogy fellevegősödött a rendszer, érdemes légteleníteni. A tünetek alapján ugyanis az is lehet a hiba, mert olyankor jellemzően megnő a pedálút és rendszerbe jutott levegő miatt kicsit "puhábban" működik a hidraulika - bár ez a kuplungnál nem annyira észrevehető.
3/6 anonim válasza:
Nézd meg a felső munkahengert,lehet átenged.Ha látszik szivárgás vagy nedvesedés akkor lehet ő a bűnös.Valamiért utána kellett tölteni!? A kiindulási pontom ez lenne.Egyébként a folyadék cseréje a kupl.-nál is 2 évente ajánlott.
4/6 anonim válasza:
MIcsoda???!!!!!!!
Emberek!
146-os alfába hol van nektek hidraulikus kuplung???
Gondolkozz!!
Szerintem tuti hogy bovdenes az ügy.
Keresd meg a kuplungbovdent, van rajta egy előfeszítős cucc, és azon tekergess.
5/6 anonim válasza:
ne tekergesd, cseréld ki, mert el fog szakadni. de amúgy alfához a felgyújtást ajánlanám leginkább, egy rakat fos mind, és mielőtt bepofáznátok, hogy közöm nem volt még alfához, volt, sajnos.
6/6 anonim válasza:
szerintem is a kiemelő mechanikával van gáz. A kuplungtárcsa kopását nem holtjátékkal éreznéd, hanem azzal, hogy kevésbé lehet csúsztatni (azaz kisebb lesz az átmenet a kiemelt és zárt kuplung között)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!