Alufelni, vagy valami szebb, drágább dísztárcsa? Ki melyik mellett van?
Egyszerű, hétköznapi autónál a lemezfelnit jobban szeretem. Könnyebb, mint az alufelni (bizony ám), egyszerűbb javítani, ha besokall a kátyúkon és nem is annyira érzékeny. Mondjuk ma már az alufelnik is bírják még a téli sós hólét is, de a polírozott felnik hamar mattulnak.
A dísztárcsával viszont sok a gond. A gyárit könnyű lelopni és kereslet is van rá, erre megoldás a gyorskötöző, ami viszont nem túl szép. A T***O-gazdaságos olcsó, a kutyának sem kell, de nem szép és ha nem felszereléskor törik el, akkor majd leszereléskor fog. A legjobb dolog a krómozott, "tyúkitató" fedőnevű lemez dísztárcsa. Szerszám nélkül nem lehet leszedni, jól néz ki és sokáig bírja az igénybevételt. Csak elég régi autó kell hozzá. :-)
Nekem a nyári gumik 17"-os gyári alufelnin vannak, a télik meg 15"-os lemezfelnin, szintén eredeti dísztárcsákkal. Nincs rajta kötöző és még nem lopták le sose. Igaz, nem szoktam csak úgy kint hagyni éjszakára a kocsit mint pl sokan teszik egy lakótelepi parkolóban.
Autó: Opel Astra
"Télre lemezfelni még dísztárcsa se kell rá, nyárra viszont mindenképp valami jól kinéző alu. "
Kedves válaszoló! Megmagyaráznád kérlek, hogy ebben mi a logika? Az év 7 hónapjában csillivilli alufelni kell, a maradék 5 hónapban meg tök mindegy, jó a fekete kerék is?
Az benne a logika, hogy a maradék 5 hónapból 3 hónapban sózzák az utat, amit az alufelni nem nagyon szeret. Mivel a snassz könnyűfém felnik nem igazán bírják annyira a rossz utat, mint egy mezei lemezfelni, ezért esős/latyakos időben simán szét tudod csapni a felniket egy két láthatatlan, de nagyobb kátyúban.
Ha nem sóznának, hanem valami zeolitgranulátummal nyomatnák le a havat és nem lennének kátyúk az utakon, akkor télen is jók lennének a csillivilli felnik.
Jó, de egy dísztárcsának pl nem árt, és még mindig szebb, mint a fekete lemezfelni.
A nyáron csillivili, télen dísztárcsa még oké. Nekem télen is alu van, mert így vettem az autót, semmi baja nem lett a telek folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!