Renault Mégane I. (ráncfelvarrott) szellőző rendszere kattog, és ki szeretném iktatni a terelőlap mozgató motort. Hogyan tudom megoldani?
Nekem ugyanez volt a hibája, sajnos a fél elejét szét kell szedni hozzá. A gond az, hogy eltörik az egyik fogaskerék, és nem találja a végállást. A csatlakozóhoz az akkumulátor felől benyúlva lehet hozzáférni, de pár dolgot így is le kell szedni.
Ha lesz időm megkeresem a cikket a javításról.
Viszont ha klímás, akkor érdemes előtte leszívatni a gázt, mert könnyebb javítani, ha ki van szedve az egész hőcserélő.
Na itt van a gyors megoldás:
Nekem a légterelő tengelye volt eltörve, és csak úgy lehetett hozzáférni, ha szétkaptam a fél autót. Ki kellett vennem a hőcserélőt, hogy két csavar és némi szilikon segítségével le tudjam zárni, mert fél állásban volt, így mindig jött a hideg levegő a km óra alatt be az utastérbe, ami télen nem igazán élvezetes.
Nekem a legnehezebb volt az ablaktörlők karjait leszedni, mert össze voltak rohadva, csavarlazító és egy kis csapágylehúzó kellett hozzá.
Köszönöm! :) Megszüntettem a kattogást, a vezeték lehúzásával, és leszigetelésével. Beállítottam ráadott gyújtás mellett, külső levegőre, és abban az állásban húztam le róla a csatlakozót. Tényleg a hőcserélő műanyag ház tetején volt, szóval le kellett bontani végig az szélvédő alatti alsó burkolatot. Az ablaktörlő lehúzásához pedig készítenem kellett 2 nagy alátét, flex, és néhány csavar + drót segítségével egy lehúzó szerkezetet, de sikerült! :)
Következő - néhány hónapon belül - esedékes munkám: bal első féltengely csere. :) Ehhez esetleg tippek és trükkök?! :) (Amúgy szellemi foglalkozású vagyok, és csak autodidakta autószerelő) :)
Köszönöm szépen, mert erre nem is számítottam. Igazán nem akartam semmit sem kiprovokálni, csak úgy örömömben mondtam, a sikeres munkavégzés után.
A könyvet - ha felesleges és nem kell már - természetesen ki szeretném fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!