Mi megy tönkre kézi váltós kocsiban, ha rendszeresen olyan gyorsan váltok, mint egy autóversenyző?
Figyelt kérdés
ezalatt azt értem, hogy 2-ből 3-ba, 3-ból négybe szinte berántom a váltókart nagy fordualtról, tehát kiprögetem a kettest 6500-ig, és pár tized másodperc alatt betolom 3-ba, aztán kiforgatom azt is és nagyon gyorsan ráhúzom a 4.-et.
Ugyanez visszafele is csak motorfékkel, 5-ből 4, 4-ből 3-2
Azért kérdezem, mert észre vettem, hogy egyre nehezebb gyorsabban váltani a kocsival, tehát van amikor nem veszi be a 4.-et és ki kell kuplungolnom, de csak ah gyorsan húznám be sebességbe, meg 5-ből négybe van amikor megreccsen.
de felváltásnál sose.
Szóval milyen alkatrészek terhelődnek ilyenkor a váltóban?
2014. ápr. 29. 21:12
11/11 anonim válasza:
Ha tudsz válltani és a kuplongot is tudod rendesen használni akkor semmi. De ahoz nagy gyakorlat kell . Nem rántanikell .ha megtorpan az auto vagy ránt egy kocsit akkor szarul váltassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!