Mi megy tönkre kézi váltós kocsiban, ha rendszeresen olyan gyorsan váltok, mint egy autóversenyző?
ezalatt azt értem, hogy 2-ből 3-ba, 3-ból négybe szinte berántom a váltókart nagy fordualtról, tehát kiprögetem a kettest 6500-ig, és pár tized másodperc alatt betolom 3-ba, aztán kiforgatom azt is és nagyon gyorsan ráhúzom a 4.-et.
Ugyanez visszafele is csak motorfékkel, 5-ből 4, 4-ből 3-2
Azért kérdezem, mert észre vettem, hogy egyre nehezebb gyorsabban váltani a kocsival, tehát van amikor nem veszi be a 4.-et és ki kell kuplungolnom, de csak ah gyorsan húznám be sebességbe, meg 5-ből négybe van amikor megreccsen.
de felváltásnál sose.
Szóval milyen alkatrészek terhelődnek ilyenkor a váltóban?
visszaváltásnál adj gázfröccsöt
Ha nem corsa akkor gondolom 1.0 suzuki :)
na jó, de az érdekelne milyen alkatrésznek árt ez ha árt egyáltalán.
néha szoktam, de csak előzés előtt, 4-ből 3-ba miközbe húzom át lökök egy gázfröccsöt és úgy lököm vissza a váltót csak nehéz ezt összeszinkronizálni mert néha ránt egyet, de tanulok tanulok :)
1.3 am.
magamtól jöttem rá kitapasztaltam, meg régen sok videót néztem, és nem tudtam rájönni mert pörög fel a motor mikor fékeznek, aztán nem sok időbe tellt amíg bevetettem a gyakorlatban, és tökéletesre fejelsztettem a technikát, ez a visszaváltás.
Meg alapból gyorsan váltok, mivel szimulátoron tanultam vezetni, kb 10 éve szimulátorozok kormánnyal
Nem az a baj, hogy gyorsan váltasz, hanem hogy betéped a kard a helyére. Lehet gyorsan váltani úgy is, hogy csak pont bepattintod a fokozatba.
A gyorsan váltás egyébként a szinkrongyűrűket gyötri meg egy kicsit. Ha ezt nem akarod, akkor tanulj meg duplakuplunggal váltani, mert az igazi autóversenyzők úgy váltanak, mert a versenyváltó megköveteli azt. Garantáltan gyorsabban teszik ezt, mint te szimpla kuplungolással. (kivéve ahol szekvenciális váltó van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!