Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek, tapasztalat...

Mi a véleményetek, tapasztalatotok az LPG üzemmód autóba való beszereléséről? (többi lent)

Figyelt kérdés

Több embertől hallottam, hogy nem tesz jót a motornak, illetve a szerelőm azt mondta, hogy nem is foglalkozik kevert üzemmódú autók szervizelésével. Milyen rendszert érdemes beletenni 1.6-os benzines Ecotec motorba?

Kontra: sokkal olcsóbb a gáz

2014. ápr. 29. 15:59
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

:)

Viccet félretéve én is annyit hallottam amennyit írtál, mivel nem vagyok szakértő, ezért erre nem tudok mit mondani. De nekem nem kéne gázos autó a fent említett okok miatt se, meg nekem ne csúfítsa és csökkentse a csomagtér méretét a palack. Inkább vennék dízelt, ha sokat mennék.

2014. ápr. 29. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Haha, ez a videó jó. Bár 99%-ra mondom, hogy valami otthoni kókányolt, ne adj' isten palackos megoldás okozta.

Komolyra fordítva a szót:

400e km-t mentünk eddig gázzal.

Az utolsó gázos autónk még most is megvan, 320,000 km van benne, ebből olyan 250,000 gázzal.

Az ég világon semmi baja nem lesz tőle a motornak, sőt... Mivel a gáz lényegesen tisztább, kevesebb korommal ég és gyk. 0 éghetetlen szennyeződést tartalmaz (ellentétbe a benzinnel és a gázolajjal), így ha normális gázszetted van és be van állítva rá a motor akkor még kímélőbb is, mint a benzin. Majd biztos mindjárt előkerül valami szalajtott hülye, aki megmagyarázza, hogy "dehátabenzinazken", nyugodtan ignoráld.

Az olyan szerelőért nem kár, aki ilyen hülyeségeket mond neked. Finneknél, svédeknél, németeknél teljesen szokványos dolog a gyári LPG vagy CNG autó.

Az új, modern rendszerekből gyakorlatilag bármelyiket. Ezek is hengerenkénti befecskendezéssel rendelkeznek, a hűtővíz előmelegíti a gázt (ezért amíg melegszik a motor kötelező a benzin üzem). Régen ezt kézzel kellett váltani, ma már a computer váltja magától.

A gáznak 2 hátránya van:

1., Kevés helyen lehet tankolni

2., ~ 10-15%-al fogyaszt többet az autó belőle, ezért igazán értelme a nagyobb fogyasztású autóknál van

Azt még esetle aláírom, hogy az LPG égése során több víz keletkezik, mint a benzin égése során, így ha rövid utakon használod hajlamos lehet rohadni a kipufogó. De ezt sem úgy kell elképzelni, hogy 2 hónap után szétrohad, csupán nem 15 évet kell várni a cserére hanem 10-et...

2014. ápr. 29. 18:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Előzőhöz még annyit hozzátennék,hogy már létezik elektromos fűtésű is amihez nemis kell benzinnel indulni mert fel tudja melegíteni üzemi hőmérsékletre egyébként itt egy kérdés amit nem rég írtam ki

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__564..

ezenkívül olvasgass még itt:

[link]

nincs sok rajta de azok hasznosak szerintem kakulátor is van

2014. máj. 15. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!