Mire figyeljek oda LPG-s autó vásárlásakor?
Azon felül, amire egy normál autó vásárlásánál is ügyelsz:
- LPS rendszer hitelesítésének ideje
- Legyen is bejegyezve az az LPG, ne házi kummantott edisön legyen
- Ahogy melegszik a motor várd meg, hogy átváltson gázra. Figyeld, hogy szépen jár-e tovább gázzal is
- Próbakörnél teszteld az autót benzinnel és gázzal is
"No meg ha pesti vagy, akkor a mélygarázs is felejtős."
Nem.
28/2011. (IX. 6.) BM rendelet engedélyezi a biztonsági szeleppel ellátott LPG-s kocsik mélygarázsban történő parkolását. Ha nem egy 30 éve átalakított zsigulit akarsz venni, akkor biztonsági szelep is biztos hogy van rajta.
Mélygarázsba már csak:
„Biztonsági szelep nélküli LPG üzemű jármű részére tilos a behajtás”
Mivel 2011 óta van ez a rendelet, így kb még mindenhol kint van felejtve/hagyva az LPG-ve behajtani tilos tábla. De már nem tilos!
Én már 2 éve parkolok pesten a lakóépületünk alatti mélygarázsban.
Tudom, hogy van ez a rendelet. De vajon a portás is tudja? vagy egy mozi után hült helyét találod a biztonsági szelepes autódnak a pláza alatt, és fizetheted az elszállítását is, ha vissza akarod kapni?
Ember, ez itt Magyarország, a primitív, erőszakos suttyók őshazája, itt senki nem fogja azt vizsgálgatni, hogy van-e biztonsági szelep a kocsidban vagy sem. :-(
Ember, ilyen mentalitással inkább az utcára se menj ki, nehogy pofán b@sszon vki mert "Magyarország, a primitív, erőszakos suttyók őshazája" - amúgy ezt a kijelentést kikérem a magyar nép nevében. Főleg annak tudatában, hogy minden további nélkül parkolok 2 éve a saját épületünk mélygarázsában, és hidd el, számtalanszor jártam már plázák mélygarázsában - konkrétan csak moziba pl az ALLEE-ba szoktunk járni havonta 1-2 alkalommal. És akkor a bevásárlásokról még nem is volt szó. Jellemzően -ahol mélygarázs is van- még az Arénában, és a Corvin Plázában szoktunk vásárolni - parkolni.
Érdekel is szerinted bárkit, hogy ott virít a kocsim szélvédőjén egy piros, és a lökhárítón pedig egy ótvar ronda, feltűnő LPG matrica? Nem.
A plázáknál, emlékeim szerint már sehol nincs kiírva, hogy LPG-vel behajtani tilos - csak a lakások alatt lévő kapukon láttam kint felejtve, azok közül sem mindegyiken - a 2011 előtti építményekre jellemző. Nyilván senki sem törődik azzal, hogy leszedjék.
Az a portás amelyik meg elszállíttatná a kocsimat emiatt:
1, Egy portásnak nincs joga más tulajdonával bármit is csinálni - a kutya nem fogja neki elszállítani pont emiatt.
2, Ezért vagy rendőrt, vagy tűzoltót hív - aki majd nagy pofán röhögés közepette elmagyarázza neki a rendeletet.
3, Ha mégis megoldaná valahogy (lehet hogy te birka módjára fizetnél - mert hát ez csak Magyarország, aztán fosol mindentől) - de én inkább hivatalos úton nemhogy az elszállíttatást, de még kártérítést is fizettetnék az adott pl Plázától.
"Ember, ez itt Magyarország, a primitív, erőszakos suttyók őshazája, itt senki nem fogja azt vizsgálgatni, hogy van-e biztonsági szelep a kocsidban vagy sem."
Ez sajnos így van. Ennyi buta rosszindulatú ember mint ebben az országban, az egész bolygón nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!