Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudom kivenni a...

Miért nem tudom kivenni a gyertyát a motorból?

Figyelt kérdés
Hello. Adott egy 50-es robogó, nem tudom sehogy sem kiszedni a gyertyát a hengerből, konkrétan meg sem moccan, próbáltam hogy lábbal rálépek de akkor sem moccant meg se jobbra se balra. Miért lehet ez?

2014. ápr. 26. 16:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mielott beletorod a hengerfejbe a rossz iranyba valo tekeressel mondok par hasznosat. Rarakod a gyertyakulcsot, nem villaskulcsot gyertyakulcsot, olyat mibe lehet hosszu szaraz dugni. Beledugsz egy hosszu eros szarat, pl csabarhuzi veget. Majd gumikalapaccsal vagy kis femkalapaccsal utogeted ugy, hogy az oramutatojarasaval ellentetes iranyba forduljon, tehat kifele csavarod. Sok kis kocogtatas, egyre novelt erovel. Olyan nincs, hogy valami nem jon kil
2014. ápr. 26. 18:10
 12/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod!
2014. ápr. 26. 18:17
 13/24 anonim ***** válasza:
Az, aki lepontozta azt a válaszom, hogy a gyertyát nem szabad brutál módon meghúzni remélem legközelebb otthon cserél egy olyan gyertyát, amit egy "hozzáértő" jól meghúzott nyeles kulccsal...
2014. ápr. 26. 18:31
 14/24 anonim ***** válasza:
most komolyan ez Magyarország 10 otthonszerelőből 8 sufnituningoskókányinénytelen ezt bele kell kalkulálni ha használt dolgot vesz az ember
2014. ápr. 26. 18:40
 15/24 A kérdező kommentje:

Persze persze, csak azért tudod alap dolog, tudom hogy nem szabad izomból ráhúzni, attól jobb nem lesz, de azért erre nem számítottam, eléggé abszurd.

Azért köszönöm a tanácsokat:) Mindenkinek ment a thumps up!

2014. ápr. 26. 18:43
 16/24 anonim ***** válasza:

Csavarlazító, hagyd állni picit, majd lassan nyomogasd a gyertyakulcsot.

Bele ne törd a gyertyát, mert dobhatod el a hengerfejet...

2014. ápr. 26. 18:52
 17/24 anonim ***** válasza:
Azért én nem ütögetéssel próbálkoznék rögtön(azt csak a végső esetben, de akkor már nem gumikalapáccsal kocogtatnám hanem rendes kalapáccsal). Kell egy masszív gyertyakulcs, átdugni rajta egy jobb anyagból készült rudat, arra meg 1-1 hosszabb cső. Akkora amekkora elfér. Akkora erőkarral jó esetben ki lehet tekerni.
2014. ápr. 26. 18:57
 18/24 anonim válasza:
csak jelzés értékkel!csak egy nagyon kis fordulat kell a menet irányba és megindul a menet ! ezt az előző kommenthez fűzőm,mert valaki kritizálta a technikát! nekem sokszor bevált és idős szaki mondta!
2014. ápr. 26. 19:57
 19/24 A kérdező kommentje:
Nah sikerült kivenni (nagy nehezen...) aztán teljesen be volt köpve, tettem bele egy másik zsír újat, aztán féktisztítóval egy-kettőt pörgött és leállt, kivettem, és be volt köpve a gyertya. Ez mitől lehet?
2014. ápr. 26. 21:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy sikerült kivenni.

Benzint ezek szerint kap. A gyújtás biztos hogy rendben van? Kap szikrát stabilan?

Ezen kívül még az lehet hogy túl dús a keverék. Sokkal több variáció nagyon nincs.

2014. ápr. 27. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!