Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Főleg munkába járás céljából...

Tupaccc kérdése:

Főleg munkába járás céljából szeretnék autót venni. Pár dolgot tudok, de már a diesel vs benzin problémánál elakadtam, így még azt se tudom igazán, hogy melyik modell legyen. Valaki pár hasznos tippre? Bővebben belül.

Figyelt kérdés

Van már a kocsink, egy újonnan vett 1,4es Seat Ibiza. Most viszont költözni fogunk, és 50km-re kerülök a munkahelyemtől, normális összeköttetés nélkül.

Sajnálom a kocsimat munka miatt tönkrevágni, nagyon vigyáztam rá eddig + feleségemnek úgyis szüksége van egy kocsira.

Ami a lényeg, gondoltam akkor már veszek egy alacsony fogyasztású "munkaautót". Tényleg pár éves - max. 4, jó állapotban levő autót szeretnék. Diesel esetében úgy 100000km körül, benzin esetében jóval kevesebbel.

Itt jön a Diesel vs Benzin dilemma. Dieselnél a fogyasztáson megspórolt pénzt simán bukhatom a szervíz miatt.

Azzal kell számolnom, hogy napi 100 km az éves szinten nagyjából 23-26 ezer km lenne. Szóval közel a miért éri meg dieselt venni határ.

A kocsira úgy 2-2,5 milliót költenék. Nézegettem kocsikat, van pár tetszetős köztük, azért szeretnék jól utánanézni a dolgoknak. Bejövős volt például a Citroen C4, de ahogy a népszavazásokat, véleményeket olvasom, elég sok a panasz rájuk.

Lehet maradnom kellene a számomra beválltnál a Seatnál, mert kocsimmal 4éve semmi gond, és sokan dícsérík őket... Ilyen árfekvéssel, nagyjából 4éves, jó állapotú kocsi a Seat ibiza, Seat Leon, VW Polo, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio.

Gondolom a kisebb kaszni a nyerőbb, ha a fogyasztást nézem. Aztán lenne fontos a motorválasztásom.

Valaki tudna pár tanácsot adni a témával kapcsolatban?

2014. ápr. 24. 19:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
1,2 Tsi-t és 1,4tdi-t semmiképp nem ajánlom.Meg az 1,2-es htp-ket se.Inkább maradj az 1,4-benzin illetve az 1,6 tdi.
2014. ápr. 25. 12:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Az 1,4tdi-k tényleg olyan rosszak? Nálunk mondjuk van ilyen Fabia, és hát mindenki lemondja. Volt hozzá nekem is „szerencsém“. Gázpedálra jobban rálépve mást nem észlelni, csak a motor intenzívebb búgását. Ha összes 1,4-es ilyen, akkor azt én is kerülném :-D
2014. ápr. 25. 13:38
 13/13 kutyus21 ***** válasza:

Helló én ezeket ajánlom

Ford Fiesta

Ford Focus

Honda Civic

Kia Ceed

Nissan Almera

Opel Corsa D

Opel Astra H

Peugeot 207

Peugeot 308

Renault Clio

Renault Megane

Skoda Fabia

Skoda Rapid

Volkswagen Polo 6

Volkswagen Golf 5

jó választást és vásárlást kívánok.

2014. ápr. 25. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!