Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudom megoldani a renault...

Hogy tudom megoldani a renaultom átírását?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van 1 renaultom, és adásvételibe fater vette, de az én nevemre szeretném íratni az autót ezt meglehet úgy oldani hogy semmi más papírt nem kell intézni hanem egyből a nevemre jön ha bemegyünk az okmányirodába?

2014. ápr. 24. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát nem. Menj vissza ahhoz akitől vetted és írjatok j adásvételit a te nevedre, ez máshogy nem megy, vagy még van az hogy átírjátok a faterod nevére és utána átírjátok a te nevedre. De gondolom nem akartok két átírást fizetni
2014. ápr. 24. 18:58
 2/3 anonim ***** válasza:

ha a TULAJDON jogát változtatjátok meg (Új Forgalmi engedély, Új kötelező biztosítás, átírási illeték stb). miatt felmerülő költségeket is meg kell fizetned ahhoz, hogy a nevedre kerüljön a jármű.

ha csak az ÜZEMBEN tartója leszel, (tulajdonosa NEM, így Te el sem adhatod...) akkor olcsóbban megúszod.

de új forgalmi illeték költség, így is van!

2014. ápr. 24. 18:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Látatlanban le merem fogadni, hogy jobban jártok ha a faterod a tulajdonos, legalábbis biztosítás terén.

Ha viszont ragaszkodsz ahhoz, hogy a te neveden legyen, akkor vagy eladja neked apád egy új szerződéssel, vagy írattok újat az eladóval, vagy mint írták bejegyezteted magad üzembentartónak. Ha egyszerre történik az átírás és az üzembentartó bejegyzése, akkor nem kell többet fizetni érte, és a szerzési illetéket megosztva kell kettőtöknek kifizetni.

2014. ápr. 24. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!