BMW e36 kaszniba belemegy a BMW (e39) M60B40 4. 0 v8 motor? Ha normálisan meg van csinálva kaphatna rendszámot?
e39-ben m60b44 volt meg m62tub44, 4400 köbcentivel.
e34 be volt m60b40 az 4000 köbcentis a v8.
AMúgy belemegy, de kell egy kicsit faragni, ismerősömnek is ez van az e36-ba m60b40 v8 és tökéletesen működik.
Sőt, van aki v12-t épített be.
A rendszám esélytelen, típusidegen motor. Regadó különbözetet kell fizetned a motor után, márkaszerviznek el kell ismernie, hogy megfelelő módon gyári alkatrészekkel építetted-e be, (nyilván nem, mivel fúrni faragni kell, így itt bukik meg a dolog), átalakítási engedélyt kell kérned rá, nkh-nál műszakiztatás, minden okmány és igazolás bemutatása, szóval szerintem felejtsd el...
Sokan azt csinálják, hogy belepakolják a motort, és úgy használják, de nem szólnak róla senkinek, műszaki előtt meg vagy visszacserélik az eredetit, vagy tolnak egy kis pénzt, hogy "ne vegyék észre" a módosítást. Az a baj, a V8 hangja elég karakteres a gyári sor4 vagy sor6 motorokhoz képest, így ha nincs szerencséd, akár egy igazoltató rendőr is kiszúrhatja, hogy valami nem stimmel, vagy nagyon nagyon el kell csendesíteni, de abban meg mi a poén?!
Szerintem érdemesebb lenne M30-as motorban gondolkodnod, könnyebb is belepakolni, és azért a 3.5-ös 210 lova sem kevés, vagy szerzel rohadt drágán egy S50 motort és azt belepapírozod.
Szerintem "simán" bele lehet rakni, mintha a V8 valamivel rövidebb lenne, mint a sor6. Ha jól tudom a driftes E30/E36-okban sem kellett szétb*zizni a tűzfalat.
Viszont utcára lepapírozni itthon kb lehetetlen. Még talán gépkönyves versenyautónak, de ha annak meg kell felelnie a homologizációs szabályoknak, akkor az is bukta. :/
Ezt mondja meg nekem valaki hogy van érvényes magyar forgalmija?:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!