Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 318I e46 2000-es évjárat...

BMW 318I e46 2000-es évjárat ASC? A többi lent

Figyelt kérdés
sziasztok tegnap hoztam el a kereskedésből a fent említett autót és ha be van kapcolva az ASC akkor gyorsításnál elég sűrűn bedadog a motor ez normális? és hogy jobb a gyorsulás menetstabilizátorral vagy nélküle?
2009. dec. 23. 09:31
 1/6 anonim válasza:
Ez normális ha bedadog.Menetstabili nélkül.
2009. dec. 23. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:

A menetstabilizáló bizonyos esetekben - mikor már mást nem tud tenni - beavatkozik a gyújtásba és a befecskendezésbe, hogy csökkentse az autó által leadott nyomatékot és megelőzze a kerekek kipörgését. Ezért dadoghat a motor.

Azt pedig, hogy menetstabilizálóval vagy anélkül jobb-e a gyorsulás, a körülmények döntik el. Száraz, meleg aszfalton, jó gumikkal, egyenesben könnyen előfordulhat, hogy menetstabilizáló nélkül jobban gyorsul az autó, mert a gumik csúszáshatára eléggé messze van és lehet, hogy ezt te jobban meg mered közelíteni, mint az elektronika. Kanyarban már más a helyzet, mert ott ha véletlenül túlléped a csúszáshatárt, a gumik nem stabilizálnak oldalirányban és rekordgyorsasággal zuhansz az árokba. Csúszós úton is valószínűleg a menetstabilizáló lesz a nyerő, mert az alacsony csúszáshatárt (főleg, ha az útminőség változása miatt folyamatosan változik) az ASC jobban el tudja találni, mint te a jobb lábaddal.

2009. dec. 23. 11:40
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat sokat segítettetek kezdtem megiedni h. valami gond van az autóval
2009. dec. 23. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:
A kiporgesgatlo veszi el a gazt, de a 318i nem egy aszfaltszaggato, igy max. 1-esben tudom elkepzelni hogy szaraz uton beavatkozzon, padlogaznal. Persze jegen meg hoban mas a helyzet.
2009. dec. 23. 15:46
 5/6 A kérdező kommentje:
nyálkás úton próbáltam és hidd el nekem h. szaggatja az aszfaltot rendesen :D folyamatosan keresztben haladtam asc nélkül :)
2009. dec. 23. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Majd ha 330i-bol meg 535d-bol ulsz at a 318i-be, akkor rajossz, hogy az egy lomha dog, nem aszfaltszaggato :)

A kerdesedbol pedig nagy hozzaertesre kovetkeztetek, kivancsi vagyok mekkorat szakitott rajtad a nepper :DDD

2009. dec. 24. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!