Segitség! Vectra b bal hátsó ajtó bezárva maradt. Sem kézzel sem távirányitóval sem kivülröl sem belülről nem müködik. Az ajtókárpitot mar levettem. Hogyan tovább?
A zárat belülről nem tudod kiszerelni szerintem. Nincs megszorulva?
A feleségem autóján az egyik hátsó ajtó egy olyan prózai ok miatt nem nyílt ki egyszer, hogy a lányom rácsukta a biztonsági öv csatjára és megszorult. Szerencsére belülről egy határozott mozdulattal ki lehetett lökni.
A feleség oldalán a csapszeg valószínűleg tönkrement. Az övvel annyit lehet tenni, hogy kiáztatod az autóban langyos, szappanos vízben, majd vársz vele 2 napot, hogy megszáradjon és szépen vissza fog húzni az öv, mint újkorában. A zsírtól szokott beállni.
A kérdésedre visszatérve: nem tudom sikerült-e azóta megoldanod. Egészen biztos, hogy a zárbetét széthullott és emiatt nem nyit. Az ajtókárpitot nehéz ilyenkor leszedni sérülésmentesen, de ebben az esetben ez a legkevesebb, amit megtehetsz. Ha minden kötél szakad, akkor véső + kalapács és szét kell verni a zárat az ajtó nyílásain keresztül. Addig hupáld, míg ki nem akad a retesz a zár mechanikából.... Közben vigyázz az ajtóra, mert ha félrekalapálsz, akkor megsérül a karosszéria is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!