Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Wartburgomba szeretném élvezet...

Wartburgomba szeretném élvezetesen hallgatni a zenét, mennyibe kerülne ez nekem?

Figyelt kérdés

Ha hangosabban hallgatom egy kicsit a zenét, a hátsó hangszórók recsegni kezdenek.

Szeretném élvezhetőbbé tenni a zenehallgatást, mire kellene beruháznom?

Mennyibe kerülne ez?

Légyszíves segítsetek, mert nem sok férfi ismerősöm van, aki meg van, az nem is ért hozzá.

Köszönöm a válaszokat előre is. :)

2014. ápr. 20. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a Waresz nagy lemezfelületei miatt hiába tennél máshova hangszórókat, csúnyán szólnának. Például az ajtók csillapítás hiányában nem lennének igazán jó helyei a hangszóróknak.

Milyen a rádió? Milyenek a hangszórók? Hol vannak hangszórók, csak a kalaptartón?

2014. ápr. 20. 18:01
 2/6 dirtboy ***** válasza:

bármilyen autóba lehet jó hangrendszert varázsolni.

mennyi pénzed van rá és mik az igényeid?

egy alap rendszer kb úgy néz ki hogy

-fejegység

-4csatornás erősítő

-első hangszóró szett

-mélyláda

-kábelek,apróságok

-szigetelés

-ha már gyenge vagy kicsi az aksi akkor pedig az is szükséges

egy ilyen alap cucc aksi nélkül is 100ropi felett van,kb 110-120ból azért ki lehet hozni használt cuccokkal.

ha nincs ismerősöd akkor viszont sokat dob az áron a beépítés,30-40ezreket is képesek elkérni azért hogy be építsék.

2014. ápr. 20. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Dirtboy: ez oké, de amit még kihagytál a számításból, hogy egy Wartburgról van szó. Felesleges lenne ennyi pénzt kiadni, ha nem készítenéd elő az autót megfelelő rezgéscsillapítással. Azaz kiszedni a komplett belsejét, a karosszériát és az ajtókat is beburkolni rezgéscsillapító anyaggal - ez, a hangrendszer meg a beépítés már annyiba kerül, mint a kocsi, még ha a legdrágább, patika állapotú 4 üteműről is van szó...

Sokkal valószínűbbnek tűnik az a megoldás, hogy:

-ha szükséges fejegység (rádió) csere

-4 emberi árú, de elfogadható minőségű hangszóró rezgések szempontjából viszonylag jó helyekre (kalaptartóra és műszerfal alá) beépítve

-ezekhez a vezetékek behúzása és/vagy cseréje ha kell.

Én mondjuk megelégednék két hangszóróval (elöl, esetleg a hátsókat meghagyni) is, meg egy 10-15 ezer forintos rádiós és előlapi csatlakozós rádióval.

Az is mindenestől lesz majdnem 30e forint.

Gondolom ha a kérdezőnek azért van Warnyúja, mert keveset akar rá költeni.

2014. ápr. 20. 19:10
 4/6 dirtboy ***** válasza:

az hogy mennyit ér az autó semmilyen befolyással nincs az autóhifi hangjára,ha valaki minőségi hangzást szeretne akkor vágjon bele ha az autó árának 3x osába kerül akkor annyiba.

minden az igényektől függ,az én hifim is drágább mint az autóm de nem érdekel,ha az autót eladom egyszer akkor csak kiveszem belőle és átépítem a másik autómba.

a kábeleket még szép hogy cserélni kell,semelyik autóban nem jó a gyári kábel lehet az akár audi A8 is.

nekem a kábelek az első szett árával vetekedtek /46ezer/.

és kalaptartóba soha nem rakunk hangszórót.

egy jó autóhifiben csak első komponens szett van és mélynyomó /minőséginél zárt ládában vannak/.

csak így lehet elérni a színpadképet,vagyis még így sem mert ha a fejegységedben nincs idő korrekció akkor nem éred el soha.

hátulról csak alacsony frekvencia jöhet mert az több méter hosszú és nem tudod beazonosítani honnét jön,ha netán hátulról hallatszik akkor fázisfordítás kell és kész.

mélyközép tartományt viszont már be tudod ezért az csak elől lehet.

a komponens szett külön dóm magas sugárzóval és hangváltóval van.

a magas sugárzó magasságának elhelyezésével tudod állítani a színpad térbeli magasságát.

egy jó rendszert persze minőségi erősítő hajt,sem első szettet sem mást nem kötünk fej végfokára.

tehát akár hogy is nézzük ha belépő szintű hifit akarunk akkor mindaz kell amiket felsoroltam az előző kommentemben ha olcsó autóba kerül ha nem.

egyébként ha nagy zene kedvelő vagy akkor igencsak megéri,mielőtt elkészült a hifim full más voltam,mióta kész,mindig jókedvűen vezetek,sokszor már várom hogy induljak,lassabban is hajtok mert élvezem a zenét és a zenében is olyan dolgokat fedezek fel amiket azelőtt még nem is hallottam.

egyszerűen fantasztikus

2014. ápr. 20. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor ezért írunk ennyire eltérő dolgokat: te mániákus "hifista" vagy, én meg mániákus spóroló... :D
2014. ápr. 20. 20:16
 6/6 dirtboy ***** válasza:

az lehetséges,én nem igen spóroltam a hifin és még nincs kész mert dupla ládámmal nem vagyok elégedett,új ládát kapnak a nyomók nemsokára.

persze én sem dobáltam ki a pénzt az ablakon,az erősítők is használtan lettek véve mert úgy éri meg őket venni.

2014. ápr. 20. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!