Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy egy kocsi...

Miért van az, hogy egy kocsi elindul kuplunggal, a másikat pedig kell gázolni?

Figyelt kérdés
Ez esetben egy 1.9es VW Golf 4-esről beszélek,beteszem egyesbe,engedem a kuplungot és visz is,nem kell gázolni még emelkedőn sem,ugyan ez van,ha emelkedőn egyessel megyek felfele és leveszem a lábam a gázról a kocsi megy magától felfele.(ez az oktatóm kocsija volt,szóval iskolás autó).Ugyan ezt próbáltam Vw Bora-val szintén 1.9 diesel,de itt kelett gázolni,másképp fulladt le, szintén próbáltam vw Touran-nal és Dacia Logannal,habár az utóbbi már csak egy 1500-as Diesel volt.

2014. ápr. 19. 21:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Általában ez a dízelesek egyik tulajdonsága a nagyobb nyomaték miatt.

Legalábbis Én eddig így vettem észre.

De már leírták sokan mitől függ még.

Amúgy az utolsó válasszal nem értek egyet.

Nekem az 1.6-os, benzines Borám is megindul gáz nélkül.

Igaz óvatosan kell felengedni a kuplungot és nem olyan fürge, mint egy dízel, de elindul. Csak azelőtt kell gáz neki mielőtt teljesen felengedem a kuplungot. Ha akkor nem kap, akkor viszont lefullad. De ha kicsit lejjebb tartom a kuplungot, akkor "mászik" az autó...

2014. máj. 4. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!