Autóra van jogsim, nagymotorra is szeretnék. Először csak kis köbcentist vezethetek? Hogy van ez?
Nincs megszabva. Rögtön csinálhatod az A-t és vehetsz nagy gépet.
Bár azért nem egy literes géppel kellene kezdeni.
Az 'A korlátlan' jogsi egyetlen feltétele a betöltött 24. életév (meg a szokásos, orvosi alkalmassági, 8 általános...)
Más kérdés hogy ha előtte nem vezettél motort akkor érdemesebb egy-két évet kisebb teljesítményű motorral lehúzni hogy ne egyből egy 1000-es vadállattal indulj neki. Ettől még lehet korlátlan jogsid csak gyakorlásnak gyengébb motort vegyél. Nem véletlen a szigorú korhatár.
Jól is néznénk ki, ha csak pindurkát vezethetnénk, még nekem is durva lett volna egy 125-ös, pedig én biciklit is csak épphogy tudok vezetni... De a motor az más :)
1000 köbcentis cruiserrel akár kezdhetsz is, ha úgy érzed, hogy menni fog. Nem mintha tudném, az milyen, gondolom, típusfüggő... Kihegyezett, harapós dögöket, amikkel küzdeni kell kanyarban (van, aki erre bukik) már nem ajánlanék, bár biztos van, akinek az a jó. Nem egy ember volt eddig, aki ezres sportmotorral kezdett és kellően higgadtan, túlélve a korai éveket, ebben biztos vagyok. A cruiserek alacsony súlypontja segít, egészen más stílusúak, a súly olyan sokat nem számít, de szerintem a kérdezőnek nem is okozna nagy gondot...
De pl. a párom 650 köbcentis, 50 lovas BMW-je teljesen jó kezdőmotor, ha kicsit húzod, kicsit meg, nem harap, nem nehéz kezelni. Ezt csak arra, hogy egyesek szerint picivel kell kezdeni. Lótúrót. Nem mindenki akarja 1 év után eladni, bár a páromnak az első év se lett volna jó, napi munkába járásra vette a motort, s az M7-es nem az igazi terep egy 125-ösnek. Megoldható, de... nem az igazi.
Alapvetően az embertől függ, mi való neki kezdőmotornak. Némelyik nagyobb kihívás, de ha valakinek az kell s az a típus, akivel nem szalad el a ló, kezdheti szinte bármivel, a legbrutálisabb darabokat kivéve, de az NEM egy ezres cruiser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!