Ez normális fogyasztás?
van egy Renault 19 chamade típusú autóm, 23 éves, 40 literből mentem 570 km-t, 7liter az átlagfogyasztása,
sokan azt mondják kevesebbet eszik az autó hogyha megtaposom rendesen a gázpedált, erről mi a véleményetek? ha folyamatosan 90/100km/h-val megyek vele akkor "ellustul"? vagy eldugul a rendszer? néha húzassam ki? csak az a gond hogy 23 éves nem nagyon szeretem meghajtani úgymond "sajnálom" mert nem mai darab.. vagy ez nem számít?
Pedig van. Az oktatóm sokat mesélt a C-s tanfolyam alatt a saját tapasztalatairól. A 3-as Golf nem ment többet 90-nél, szervízbe akarta vinni, de kicsit meghajtották elötte és bármiféle szerelés nélkül vitte a 130-at is.
Másik példa a nagyfaterom az 1300-as Daciával. 20 évig nem csikorogtak a gumik rajta, ha odaléptél volna neki se tette volna már meg. A nagybátyámé pedig pörgött, csikorogtak a kerekek, de csak magas fordulaton ment jól az autó.
Csere után 1 hónappal az autók viselkedése is megfordult.
Sokat számít, hogy padlógáz+satufékkel használod magas fordulaton, vagy dombon fel alapjárat, lefelé leállított motorral közlekedsz.
Ja és nem mellékes: nagyfateromnál majdnem feleannyit evett az autó. Mellesleg rengeteget ment, 3× lett felújítva a motor, több mint 1 millió km 30 év alatt.
A nagybátyám pedig 4-5 évente autót cserél, mert mindegyiknek kifekszik a motorja.
Én is szeretek tempósan autózni, de nem gyilkolom halálra a motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!