Ekkora fogyasztás normális?
'99 Skoda Felicia 1,3 LXi
128e km van benne, és olyan 7-8 litert eszik vegyesen.
Az olaj nem rég lett benne cserélve (bár hozzáteszem, hogy 7 év után...).
Ez a fogyasztás normális, esetleg ha magas mivel lehetne csökkenteni, melyik alkatrész kopását, meghibásodását jelezheti?
50.000nél cseréltél olajat...
Vasgolyó való neked, nem autó.
Kedves utolsó:
Nekem most lett jogsim, anyu nem sokat foglalkozott a kocsival, mint általában a nők csak vezetik, nem igazán tartják karban...
A km állás is saccolt érték, nem emlékszek ilyenre, az utóbbi fél évben foglalkozok a kocsival, mióta van jogsim...
Az a csoda, hogy kibírta az az autó.
Talán érdemes lenne 1-2ezer km után megint lecserélni, hátha kimosná az összegyúlt szutykot. 10ezrenkét kell cserélni.
Csere óta ment 1-2ezret.
129e-nél jár most az óra, 135e-nél cseréltetek akkor.
Már az olajok se olyanok mint régen, hacsak nem 15W40 ásványi van benne akkor minimum évente cserélni kell mert a modern (10W40, 5W40 ...) fél szintetikus, szintetikus olajak megromlanak, mint a tej ha lejár a szavatossága, úgyhogy mindenképp cseréljetek vagy évente vagy 10e km után- természetesen ami előbb bekövetkezik.
Fogyasztás sztem normális egy feliciánál.
50e km volt a kocsiba mikor kb 7 éve megvettük (csak sacc, amennyit mi járunk vele, visszaszámoltam...)
Most van benne 128e km, és most volt benne olaj cserélve, a 7 év után először!
Tanácsra, 135e km-nél kicseréltetem ismét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!